Разговорите ще бъдат трудни, когато се стигне до дебат за

...
Разговорите ще бъдат трудни, когато се стигне до дебат за
Коментари Харесай

ДБ не отива на среща с БСП, за да иска – ще се запознае с идеите на ИТН

Разговорите ще бъдат сложни, когато се стигне до спор за състав на предстоящ кабинет, уверен е Иван Димитров

След по-малко от 24 часа ще се проведат договарянията сред Българска социалистическа партия и „Демократична България“ за сформиране на държавно управление с третия мандат, връчен на Корнелия Нинова от Румен Радев.

„Не можем да кажем дали ще подкрепим държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия. Това не е действително мандат на Българска социалистическа партия, това е втори опит за първия мандат. Ще отидем на договаряния, както сме го правили постоянно. Ние сме били постоянно градивно настроени“, разяснява депутатът от ДБ Иван Димитров в студиото на „Денят ON AIR“.

Той посочи, че партията му е подготвена да поддържа ръководство на „Продължаваме промяната“ и формирано от тях държавно управление.

„Няма съображение и разумно пояснение да кажем, че същата стратегия, със същите точки до оня ден я подкрепяхме, а в този момент към този момент не. Това е мандат на досегашната коалиция. Така го приема всеки един от членовете на обединението. Хейтърите ще бъдат извънредно бурни. Ако такова нещо се случи, ще понесем своята отговорност и последващите вреди от поддръжка на мандата на БСП„, безапелационен беше Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Очакванията му са за сложни диалози, когато се стигне до спор за състав на предстоящ кабинет. Това ще се случи на втория кръг договаряния, които Българска социалистическа партия планува при започване на идната седмица.

„Никой не е споделил, че ще бъдат лесни и всичко ще бъде цветя и рози. Утре диалозите ще бъдат във връзка с програмата. Ние ще разберем евентуално сътрудниците от Има Такъв Народ какви оферти имат, подхождат ли на нашите визии. Утре ще би трябвало да преценим дали програмата, върху която беседваме, е подобаваща, с цел да подкрепим един кабинет„, сподели националният представител от Демократична България.

На първата среща с Българска социалистическа партия чакат също да схванат детайлности към програмата за ръководство, период на деяние на кабинета.

„Ние не отиваме на среща, с цел да желаеме. Ние сме поканени от госпожа Нинова, с цел да поговорим, по този начин както през миналите месеци, в качеството си на съдружни сътрудници. Ще разберем вижданията на Българска социалистическа партия за стратегия, за небосвод на кабинета. И тогава ще създадем нашата преценка дали продължаваме“, добави Димитров.

И повтори позицията на Демократична България, че името на предстоящ министър-председател би трябвало да бъде посочено от „Продължаваме промяната“. А Демократична България е склонна да понесе още рецензии от гласоподавателите си, само че да продължи борбата с модела „Борисов-Пеевски“.

Целта на ГЕРБ беше тази политическа рецесия, с цел да получи реабилитация, която обаче няма да получи, в случай че ще и още 6 избора да има. Нашата цел с влизането в обединението беше да разградим модела „Борисов-Пеевски“. Този модел разграден ли е? Не е. Значи не сме си свършили своята работа. Не е отпаднала повода да създадем този тежък избор преди повече от 6 месеца, да влезем в коалицията“, съобщи Димитров.

И посочи, че за Демократична България е най-добре да отиде на избори. А на тях не изключва да се явят дружно с „Продължаваме промяната“, тъй като „досега историята демонстрира, че обединяването прави силата, само че е рано да се приказва за нещо подобно“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР