Разговорите ни с Кирил Петков и Асен Василев са за

...
Разговорите ни с Кирил Петков и Асен Василев са за
Коментари Харесай

Нинова разкри какви разговори води с Кирил и Асен

Разговорите ни с Кирил Петков и Асен Василев са за 4-годишен мандат, само че знаем с какво би трябвало да стартираме, с най-належащите ограничения.

Това съобщи лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в първия си коментар след края на изборния ден.

Смазваща разлика. Поздравяваме спечелилите - Румен Радев и Илияна Йотова, пожелаваме един сполучлив мандат. Поздравяваме социалистите, които и в този момент са били едни от най-активно гласуващите. Дано с приключването на изборите политическата конюнктура да се успокои и да се захванем за сериозна работа със основаване на постоянно държавно управление, на парламент, и за решение на рецесиите, стартира Нинова.

Промяната явно ще продължи с Румен Радев - олицетворяващ смяната, както и нашата борба в последните 5 година е за смяна, разяснява тя.

Нинова изясни, че Българска социалистическа партия ще прави единствено рационални взаимни отстъпки, само че подсети, че още не е почнала съответната работа. Тя обаче повтори целите, за които им е даден мандат от Националния съвет - обществената политика и приходи, налично опазване на здравето, обучение, просвета и просвета, стабилизиране на стопанската система и превъзмогване на рецесиите.

В конкретика от вторник започваме да представяме тези цели на общите срещи.

Ще намерим сечението, само че не виждаме по какъв начин с десни средства може да се реализиран леви резултати, изключително в тези рецесии, в които има потребност от доста леви политики, добави лидерката на Българска социалистическа партия. Една дясна политика е да намаляваш недостига в бюджета, само че той не води до положителни обществени решения, даде образец Нинова.

От първите ни диалози до последния с тях, който беше доскоро, сме възнамерявали 4-годишен мандат и по този начин сме си залагали политиките и целите, сподели тя. Трябва да подредим нещата, тъй като ние предложихме най-спешните и антикризисни ограничения за първите 100 дни, които са допустими за тях. Оттам нататък дълготрайните политики за същинската смяна на досегашния модел, добави тя.

Истинската смяна не се е случила докрая - в образованието, опазването на здравето, модела на корупцията, с премахване на лобистките закони. Работим дълготрайно, добави Нинова.

Тя бе безапелационна, че на този стадий имена не се разискват, а всичко, което излиза, дефинира като подправени описи, интриги и операции. Не е обсъждано и систематизиране на министерствата.

Нинова подсигурява, че ще има синхрон в работата на парламентарната група и партията, с оглед вътрешнопартийните процеси. Още повече, че това, което прави парламентарната група, е в осъществяване на решения на политическите органи на партията. При нас има ред и правила - събира се Националният съвет, дефинира политиките, а групата е инструмента в Народното събрание, който изпълнята

Нов Национален съвет няма да избираме, нито нова парламентарна група. И както аз сега извършвам решенията на груповите органи, по този начин и новият водач ще би трябвало да ги извършва, съобщи Нинова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР