Разговорите на ДБ и ПП вече са започнали и вървят

...
Разговорите на ДБ и ПП вече са започнали и вървят
Коментари Харесай

Христо Иванов за ОФ: Разговорите с ПП вървят добре, трябва демократично, смело управление

Разговорите на Демократична България и Политическа партия към този момент са почнали и „ вървят добре “, разгласи пред БТВ Христо Иванов.

„ Мандата, който получих от Националния съвет на „ Да, България “, е ориентиран върху задачата да осигурим управляемост на страната. Ние сме извънредно обезпокоени, че в тази сложна обстановка България продължава да няма държавно управление. На нея ѝ би трябвало демократично, самоуверено реформаторско ръководство “, споделя той.

Това била и повода Националният съвет на Демократична България да каже – „ намерете онази формула, която да обезпечи силите, които могат да излъчат такова държавно управление “.

„ Ние и сътрудниците от „ Продължаваме промяната “ да имаме първия мандат. За да може в идващия парламент ние да сме тези, които да формулираме дневния ред и да имаме оптималния инструментариум да подсигуряваме, че в действителност ще бъде излъчено парламентарно, а не президентско, демократично, самоуверено реформаторско ръководство. Ние ще преговаряме с сътрудниците, ще забележим кой е най-хубавият вид “, сподели още съпредседателят на „ Да, България “.

По думите му реденето на листите няма да е противоречивата тематика.

„ Ние залагаме на едно доста по-умерено държание, те са доста по-енергични. Това се харесва на едни хора, на други не се харесва. Номерът е да съчетаем тези две неща. На предишните избори това по някакъв метод сработи, само че незадоволително, с цел да обезпечи първия мандат “, добави Христо Иванов.

Въпросът е да имаме първия мандат, с цел да сме ние тези, които постановяваме дневния ред, сподели няколко пъти Иванов.

Ние налог „ Нексо “ нямаме да плащаме, означи още той:

„ Видя се, че става дума за една безусловно политически стимулирана акция на прокуратурата, пропагандна. Всичките им изказвания се разпаднаха в дните сред появяването им и детонацията на този фойерверк и днешния ден. Само дето свършиха работата – дадоха спомагателен мотив „ Демократична България “ да не получи третия мандат, тъй като ги беше боязън, че щеше да се получи ръководство “, разяснява Иванов.

„ Дайте да си оправим системата за финансиране на политическите партии, с цел да няма към този момент сходни кавги “, прикани съпредседателят на Демократична България. По думите му в цяла Европа партиите се финансират от страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР