Разговорите на държавния глава с Негово светейшество патриарх Кирил и

...
Разговорите на държавния глава с Негово светейшество патриарх Кирил и
Коментари Харесай

Президентството: Разговорът с патриарх Кирил не са засекретени, стенограма няма

Разговорите на президента с Негово светейшество патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма, съобщават от прессекретариатът на президента, цитиран от БНР.

Българските национални ползи се отстояват твърдо и отговорно на всяка интернационална среща на президента Румен Радев, добавят оттова.

По-рано през днешния ден ГЕРБ приканиха президента Радев да разсекрети стенограмата от срещата му с съветския патриарх. От партията на Борисов обясниха, че задачата е да се види дали двете институции - президент и министър председател, са защитили една и съща позиция по време на диалозите.

" Надяваме се президентът, като човек с ястребско държание, като ястреб да е защитил българската национална позиция. Благодарни сме на съветската войска, че е водила война в името на българската независимост, само че в тази войска са взели участие и българските опълченци, по този начин, както са взели участие и други националности “, сподели по-рано през днешния ден депутатът от ГЕРБ Тома Биков в Народното събрание.

След визитата на съветския патриарх Кирил във връзка Националния празник 3 март в интернет беше публикувано видео, в което се вижда по какъв начин главата на Руската православна черква показва своето отвращение пред президента Румен Радев, че българските управляващи приписват заслуги наедно с Русия и на други националности за освобождението ни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР