Разговорите между представители на враждуващите страни в Либия, които се

...
Разговорите между представители на враждуващите страни в Либия, които се
Коментари Харесай

Преговорите за мир в Либия приключиха без споразумение

Разговорите сред представители на враждуващите страни в Либия, които се състояха в Женева, приключиха без съглашение за преустановяване на огъня, само че Организация на обединените нации предложи втори кръг от договаряния на 18 февруари, заяви Агенция Франс Прес.

Разговорите целяха да сложат завършек на борбите сред приетото от Организация на обединените нации държавно управление в Триполи и основаните в източната част военни, отпред с Халифа Хафтар.

“Тъй като и двете страни се съгласиха с нуждата да продължат договарянията, с цел да се реализира всеобхватно съглашение за преустановяване на огъня, (мисията на ООН) предложи 18 февруари 2020 година като дата за нов кръг от договаряния ” в Женева, обявиха от Организация на обединените нации.

Пратеникът на Организация на обединените нации в Либия Гасан Саламе по-рано съобщи, че двете страни са се съгласили с нуждата да трансфорат примирието в съглашение за цялостно преустановяване на огъня, само че към момента имат „ точки на разграничение “.

Петима висши офицери от приетото от Организация на обединените нации държавно управление на националното съглашение и петима, представляващи Либийската национална войска на Хафтар, участваха в диалозите като част от обща “военна комисия ”.

На срещата на върха в Берлин предишния месец международните водачи се ангажираха да прекратят всички задгранични намеси в страната и да поддържат оръжейното ембарго, с цел да оказват помощ за преустановяване на продължителната революция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР