Разговорите между първите две сили в парламента са добра новина,

...
Разговорите между първите две сили в парламента са добра новина,
Коментари Харесай

Радан Кънев: Протестите искаха промяна, тя дори не е започнала

Разговорите сред първите две сили в Народното събрание са добра вест, търсим решение, което го няма в учебниците. Това сподели пред Българска национална телевизия Радан Кънев, евродепутат от " Демократична България ".

" Странни са последните три години. Ние се намираме в дълбока политическа рецесия оттогава. Протестите останаха без решение. Ние не съумяваме през серия от избори въобще да стартираме тази смяна. Тя стартира при кабинета " Петков ", само че доста бързо силите на статуквото съумяха да се консолидират и да смъкват това ръководство ", разяснява Кънев.

Той посочи за следващ път, че не става дума за съдружни договаряния и точно за това сме в нова политическа обстановка, тъй като на съдружни договаряния сме привикнали.

" Водят се договаряния за намиране на формула без политическа коалиция. Това е желанието на гласоподавателите на двете съществени политически сили. Дали тези преговри има заплаха да се трансфорат в детайл от предизборна акция, да придобият партизанска същина - да, има такава заплаха ", сподели още Кънев.

Той посочи, че пред Народното събрание има доста значими законодателни задания.

" Ние се опитваме да спрем часовника, само че живеем в свят, който не ни чака ", разяснява Кънев.

На въпрос дали има напрежение сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България " той посочи, че тази коалиция не е " отвесно издигната лидерска партия от комунистически вид, каквито са множеството партии в България ".

" Запазването на единството е от публичен интерес, освен от тяснопартиен. Това единение се гради с разговор. От разнообразни изходни позиции се стига до общо решение ", сподели Кънев.

Според него е несериозно да се приказва за кабинет, който да съществува 3, 6 или 12 месеца, а законодателната и управническата стратегия би трябвало да е най-малко за 18 месеца. За подобен период се разгласи и акад. Николай Денков, когато показа своя проектокабинет.

Кънев посочи, че законите по проекта за възобновяване и резистентност обгръщат над 20 промени, множеството от които произтичат от остарели наши отговорности. И тези промени ще са доста потребни за българските жители и бизнесмени.

" Либерализация на енергийния пазар е в законите по проекта. Декарбонизацията на енергетиката е единственто водещо, неотменимо изискване по целия механизъм за възобновяване и резистентност.

Единственият смисъл да има постоянно държавно управление и болшинство, което да гласоподава законодателна стратегия, е България да излезе от една систематична спешна обстановка, да употребява големи стопански благоприятни условия ", сподели още Кънев.

И добави, че приходите към този момент не могат да се усилват с решение на държавно управление и Народното събрание, а единствено с по-добро икономическо развиване.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР