Разговорите между институциите са необходими, за да се постигнат добри

...
Разговорите между институциите са необходими, за да се постигнат добри
Коментари Харесай

Гешев на среща с БСП: Преди две години алармирахме за тежките катастрофи, но се занимаваха с хладилника ми

Разговорите сред институциите са нужни, с цел да се реализиран положителни резултати “, съобщи при започване на срещата водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при срещата си с основния прокурор Иван Гешев и екипа му.

Обвинител №1 съобщи, че е изпратил писма до всеки един депутат заради фактът, че престъпността се усилва. Иван Гешев посочи, че за неговите 30 години стаж в правосъдната система не е чуван гласа на работещите в правосъдната система, с цел да се реализира съгласно резултат, който всеки един чака, а точно чувство за правдивост.

„ Освен тревожната наклонност в битката с престъпността и сериозна точка е по тази причина да има нужните законодателни промени за обезпечаване сигурността, всеобхватна правосъдна промяна, за може жителите да получат сигурност “, добави още основният прокурор. Становището на прокуратурата е, че дълъг интервал от време не се вземат решение действителните проблеми в законодателен проект, като се борят с следствията, реализира се краткотраен резултат, до идната злополука, ликвидиране или изнасилен възрастен човек.

„ Разбирането на прокуратурата е, че без значение е дали имаме персонални страсти или не, това не би трябвало да е от голяма важност, тъй като ние работим в полза на българските жители и би трябвало да има разговор. Аз като основен прокурор обаче няма да позволи политическа интервенция в самостоятелната правосъдна власт “, добави още Иван Гешев и напомни, че когато това се е случвало това ни връща в едни репресивни времена.

Нинова от своя страна съобщи, че основният прокурор не можел да се оплаче от липса на разговор, тъй като никой не е отказвал подобен. „ Наказателния кодекс е признат 1968 година и от този момент до в този момент е променян над 120 пъти. Наказателно процесуалния кодекс е променян над 50 пъти, като явно трябват още промени “, съобщи Нинова и даде образец за противоположното, по какъв начин в последните три дни на предходния парламент единствено за три дни е признато със закон да не се продава божествен газ на малолетни. Тя обаче регистрира, че сега всички нощни клубове го продавали на децата.

Лидерката на Българска социалистическа партия изиска професионалното мнение на прокуратурата, за дрогираните и пияните водачи, тъй че да няма условни присъди и безотговорност.

„ Ние още преди две години направихме законодателни оферти за водачи употребяващи опиати и алкохол, по-тежки санкции за причиняване на гибел. Имаме оферти за промени на Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс от 2020 година. Според мен, с цел да има разговор би трябвало да има чуваемост от двете страни “, съобщи на собствен ред Гешев и напомни, че постоянно когато е бил в Народното събрание се приказва за всичко, само че не и за решение на проблемите.

По отношение на измененията представени от Нинова, основният прокурор съобщи, че са били палиативни, без да бъдат изследвани първоизточниците им.

За продажбата на божествен газ, без значение след признатия закон, Гешев напомни, че това е въпрос към други органи. „ Разбираме, че упованията са българската прокуратура да взема решение всички проблеми, само че ние нямаме тези пълномощия. От цялото правораздаване в България нашите пълномощия са 10%, къде са останалите 90%. Търговските каузи, делбите, гражданските каузи, административните производства, в които прокуратурата изобщо не взе участие. А там където има интервенция на прокуратурата има неоправдателни присъди “, посочи Гешев.

Той напомни, че още преди три години е повдигнал тематиката за тежките произшествия и аргументите за тях, само че през това време тематиката е била неговия ледник, като от държавното обвиняване още тогава са показали какви може да бъдат решенията. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР