Разговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната – Демократична България за

...
Разговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната – Демократична България за
Коментари Харесай

Николай Денков и Мария Габриел: Водим конструктивни разговори ОБЗОР

Разговорите сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната – Демократична България ” за държавно управление са градивни. Около това се сплотиха Николай Денков и Мария Габриел. Двамата направиха коментар след консултациите при президента.

" Разговорите са градивни. Имаме и разлики и по тази причина ни трябват договарянията. За да може възможностите, които си даваме, да са на доста постоянна основа. За нас тя продължава да бъде праволинейност, бистрота и споделена отговорност. Да има доста явен механизъм за взимане на решения и в този подтекст има съглашение от наша страна, което сме поставили на масата ”, сподели вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

" Досега диалозите с преговорния екип бяха градивни. Трябва да продължат със същата активност, с цел да може оптимално бързо да приключим и да преминем към решение ”, посочи министър председателят в оставка Николай Денков.

Двамата смятат, че има потребност от още време.

" Благодарна съм за градивния звук, в който протичат диалозите. Важно е да работим върху общ текст. За мен разговорът, взаимното почитание и ясното носене на отговорност са водещи ”, добави Габриел.

Денков: Ако не реализираме единодушие за първия мандат, най-вероятно отиваме на избори

" Освен съглашението, по което работихме уикенда, би трябвало да уточним законодателната стратегия. Трябва да се разиска и съставът на Министерския съвет. Докато не бъде приключена цялата работа нямаме краен документ, към който да се съгласим ”, сподели Денков.

Според премиера в оставка, в случай че ПП-ДБ не реализира единодушие с ГЕРБ-СДС за първия мандат, най-вероятно ще се стигне до предварителни парламентарни избори.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР