Разговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната – Демократична България“ продължават

...
Разговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната – Демократична България“ продължават
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП се разбраха. Ето кой ще е председател на 49-ото НС

Разговорите сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ не престават и през днешния ден. Вече обаче има съгласие сред двете десни обединения по отновение на председателското място на Народно събрание. Това е номинацията на ГЕРБ за народен представител номер 1 Росен Желязков. Все отново концепцията, стартирана от съпредседателя на Политическа партия Асен Василев за ротация на шефския пост, остава, само че не на 2 месеца, както предложи той, а на 3. Но съответно решение за това ще се мисли занапред, в бъдеще, изключително поради противоречивата му правомерност.

Засега с изключение на кой да оглави 49-ото Народно събрание, ГЕРБ и Политическа партия не са внесли съответно предложение и номинации за началник на правната комисия. Докато Желязков е ръководител на законодателния орган, този на основната комисия ще е на ПП-ДБ.

„ След няколкдневни диалози двете обединения имаме направена обща законодателна стратегия за работата на 49-ото Народно събрание. Тя включва значимите проектозакони, които – с изключение на импортираните от Министерския съвет, ние дружно също ще изработим и ще станат част от общитени цели “, акцентира Атанасова.

На въпроса дали е направена взаимна крачка сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за оформянето на управническа коалиция, Атанасова не отхвърли, че разговорът е доста по-добър, спрямо преди 2 месеца или 2 години. „ Имаме експертен разговор “, акцентира тя и със удовлетворение означи, че никой не е могъл да си показа това сядане на една маса сред двете политически обединения напълно до неотдавна, с което даде ясно да се разбере, че да, договарянията за постоянно държавно управление вървят и прогрес в разбирателството има.

А на въпроса дали предстоят лидерски диалози, шефката на ПГ на ГЕРБ го удостовери. „ След като приключат с дневния ред за законодателната стратегия, предстоят и тези лидерски диалози в идващите дни “, сподели тя след над 5-часови договаряния сред двете политически сили.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР