Разговори за министри ще текат до понеделник включително. Целта е

...
Разговори за министри ще текат до понеделник включително. Целта е
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: В правителството ще има експерти от ДПС и от ИТН

Разговори за министри ще текат до понеделник в това число. Целта е да бъдат открити най-хубавите специалисти за всяка позиция, хора знаещи и можещи, с престиж, които по допустимо най-бързия метод да се ориентират в обстановката, тъй че да изведем България от рецесията. Ще има специалисти от Движение за права и свободи и от Има Такъв Народ, откакто те обявиха поддръжка за подобен вид експертно държавно управление.

Това съобщи депутатката от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Теменужка Петкова пред Нова тв. Имената на всички министри ще станат ясни в понеделник. Тя описа, че със самата нея не са водени диалози да влезе още веднъж в държавното управление.

Ние сме виновна политическа мощ. Благодарим за поддръжката на нашите сътрудници от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Ще осъществим мандата в понеделник и ще разчитаме на поддръжката на всеки народен представител, който милее за България и е задоволително виновен пред това, което стои пред страната ни, сподели още депутатката от ГЕРБ.

Днес повече от всеки път България има потребност от постоянно държавно управление, формирано от специалисти, които да преведат страната през тези поредици от рецесии, от които страда българският народ. Ние ще разчитаме на всички български народни представители, които се отнасят с нужната отговорност към ориста на България, разяснява Петкова. И подсети, че през идната 1 година има да се свърши много работа.

Много се надявам сътрудниците от Политическа партия и Демократична България да поддържат подобен експертен кабинет, и да се направи конституционна промяна. Движение за права и свободи и Има Такъв Народ също желаят такава промяна и всеки един, който желае да се причисли към нас, е добре пристигнал, сподели още Петкова.

Промяната в правосъдната система е наш приоритет и ние постоянно сме подкрепяли такава, само че в никакъв случай не сме считали, че тя е обвързвана единствено със промяната на една персона. Случилото се в Народното събрание през вчерашния ден е добър знак, добави тя.

Това е и един от уговорките ни по проекта за възобновяване. Ще осъществим в оптимално къси периоди тези задължения. Процесът бе форсиран от провокациите пред България и упованията на европейските ни сътрудници, изясни тя.

Петкова подсети, че при представянето на целите на Мария Габриел промяната на основния прокурор била на трето място след решение на политическата рецесия и стабилизиране на обществените финанси. Депутатите от ГЕРБ разбрали на съвещанието на парламентарната група, когато тя им показала целите си, това стана и пред медиите. И цялата група споделя тези цели и заставаме на 100% зад госпожа Габриел, добави Петкова.

Съдебната промяна от дълго време е приоритет на ГЕРБ. Това, което промени обстановката за всички, са събитията към гърмежа, обвързван с автомобила на основния прокурор, разяснява тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР