Разговори може да има само ако бъдат преосмислени форматът, съставът,

...
Разговори може да има само ако бъдат преосмислени форматът, съставът,
Коментари Харесай

ГЕРБ с „приятелски съвет“ към ПП-ДБ: Сменете подхода, за да разтопим „ледената епоха“

Разговори може да има единствено в случай че бъдат преосмислени форматът, съставът, моделът, личностите, правилата и доверието. Това сподели кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел на брифинг пред публицисти през днешния ден във връзка замразените договаряния с ПП-ДБ за сформиране на съдружно държавно управление.

Така на процедура политическата партия на Бойко Борисов слага ултиматум на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, в случай че желаят да се образува постоянен кабинет в техния мандат.

Габриел не отговори на уточняващи въпроси по тази тематика от публицисти, а напусна залата.

Призовавам ПП-ДБ за преосмисляне на всичко, с цел да няма ледена ера на страната. Страхът в администрацията е поразителен. От тази рецесия се излиза единствено с старания за реализиране на доверие. И в случай че същинската цел е да стабилизираме страната, то всеки би трябвало да направи крачка обратно и да предложи решение “, сподели Габриел преди да напусне залата.

Припомняме, че през миналия уикенд ГЕРБ разгласи, че замразява договарянията с „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за сформиране на постоянен кабинет с втория мандат поради изтеклите записи, от които стана ясно, че ПП-ДП мислят вид, при който да се забави свалянето на имунитета на Бойко Борисов „ най-малко с шест месеца “, в случай че прокуратурата му го изиска.

Сменете метода “, прикани зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той дефинира изявлението си като " другарски съвет ", а не ултиматум.

Вчера президентът официално връчи и втория изследователски мандат на „ Продължаваме промяната – Демократична България “. По време на церемонията президентът невиждано прикани получателят му – акад. Николай Денков – да го върне неизпълен, тъй като бил „ дискредитиран “.

Денков обаче беше безапелационен, че в седмицата, в която има право да държи мандата, ще направи всичко допустимо да откри поддръжка за държавно управление.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР