Разговорът за минималната работна заплата е безсмислен. Той пречи да

...
Разговорът за минималната работна заплата е безсмислен. Той пречи да
Коментари Харесай

Манолов: Разговорът за минималната работна заплата е безсмислен

Разговорът за минималната работна заплата е неправилен. Той пречи да приказваме за значимите неща. ”. Това съобщи водачът на КТ „ Подкрепа ” Димитър Манолов в изявление за Николай Дойнов след централната новинарска емисия на Нова тв.

Той изясни, че в диалог с някогашния финансов министър Асен Василев е имал единодушие за нарастване на Минималната работна заплата (МРЗ) само че на две стъпки.

Манолов посочи проблемите с неяснотата дали ще има бюджет за 2023 година „ Това затруднява работата на поредност второстепенни разпоредители с бюджета – организациите, които работят на терен – Картография, Пътна инфраструктура, БАБХ, Национален статистически институт и други Става дума за смешни пари, които могат един път вечно да бъдат решени ”, сподели синдикалистът.

В студиото на NOVA Манолов посочи, че значимият диалог е за дерогация (искане за частична анулация на някои интернационалните споразумения), които засягат Зелената договорка и записаните условия в Плана за възобновяване и резистентност за понижение на излъчванията на парникови газове.

„ България е приела цените на парниковите газове, би трябвало да бъдат изменени. В противоположен случай не ни чака нищо положително … Това форсира периодите, в които би трябвало да унищожаваме енергетиката си като такава ”, заключи тематиката Манолов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР