Разговора за промени в службите не трябва да е на

...
Разговора за промени в службите не трябва да е на
Коментари Харесай

Асен Василев: Българските служби не са надеждни

Разговора за промени в службите не би трябвало да е на равнище персони. В момента Българските служби не подсигуряват сигурността на страната. Те рядко могат да дадат изпреварваща информация и благонадежден разбор . Това съобщи в ефира на Нова телевизия министъра на финансите Асен Василев.

По думите му има редица проблеми и службите са неефективни. Реформата е наложителна, безапелационен бе той.

По отношение на абсурда сВасилев уточни, че сме 100% сигурни, че сме изгонили съветски сътрудник, а не духовник. Според него е притеснително, че този човек е работил 5 години у нас и е вербувал македонски жители, без ДАНС да го засече. Той насочи въпрос към Светия Синод за какво еднаот съветското посолство.

Министърът на финансите акцентира, че държавното управление работи задоволително добре и на този стадий не е нужно съдружно съглашение. Кабинетът има ясни задания, които са написани. Вървим с ускорени темпове, разясни той.

По отношение натой уточни, че е заложена нова целева дата - 01.01.2025 година По думите до избора на нова се е стигнало, тъй като служебното държавно управление не е поискало отчет от Европейска комисия и е предложило бюджет с 6% недостиг. Загубите за България от това, че не е в еврозоната са огромни, сподели още Василев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР