Разговор За водата в бъдеще време“ срещна студенти от Стопанския

...
Разговор За водата в бъдеще време“ срещна студенти от Стопанския
Коментари Харесай

Разговор „За водата в бъдеще време“ срещна студенти от СУ с експертите на „Софийска вода“

Разговор „ За водата в бъдеще време “ срещна студенти от Стопанския факултет на СУ с специалистите на „ Софийска вода “ част от Веолия

 

Специален посетител на срещата беше Доминик Гател, вицепрезидент „ Връзки с обществеността “ на Веолия, който се включи от най-големия международен конгрес за водата -  Водната конференция на Организация на обединените нации

 

Тази година Денят на водата – 22 март, събра в Ню Йорк държавни водачи, международни компании, специалисти и визионери за най-мащабния диалог за водата, който се провежда от 48 години насам – Водната конференция на Организация на обединените нации. Повече за тематиките, наранени по време на световната среща, описа пред студентите от Стопанския факултет на СУ и техните преподаватели един от представителите на групата Веолия на форума – Доминик Гател, вицепрезидент „ Връзки с обществеността “. Той се включи от Ню Йорк в диалог, проведен от „ Софийска вода “, част от Веолия, и образователното заведение във връзка Деня на водата в София.

 

„ Икономическо, обществено и екологично развиване ръка за ръка – това е концепцията на Веолия, която съответствува на 100 % с задачите на Организация на обединените нации “, посочи Гател, като подчертава на упованията за реализиране на съдействие и взаимоотношение на световно ниво сред интернационалните институции, страни, просвета, бизнес и неправителствени оргaнизации за запазване на скъпоценния запас вода.

 

Как наподобява тази идея през очите на бизнес модела, по който се ръководи ВиК мрежата в София, описа Любомир Филипов, шеф „ Стратегически партньорства и контролиране “ на „ Софийска вода “. „ Вече от години развиваме „ Софийска вода “ точно в посоката, за която Организация на обединените нации прикани на конференцията – стабилно ръководство на водните запаси. Като част от международна компания, можем да разчитаме на ноу хау в голям мащаб, тъй като обменяме опит в границите на групата. За нас е доста значимо и да излезем от аналоговата епоха и да бъдем по-дигитални. На нашия уебсайт може да видите в живо време къде работим по премахване на повреди, следим и демонстрираме какво е качество на водата, непрекъснато развиваме и мобилното приложение „ Моята вода “.

 

За нововъведенията, които водят до по-ефективно ръководство на ресурсите, приказва и Веселин Димитров, заместник-директор „ Отвеждане и филтриране на отпадни води и енергийно безпристрастен бизнес “ на сдружението. Той описа за инсталациите за произвеждане на биогаз от наслойка на станцията за отпадни води на „ Софийска вода “ - Кубратово, която задоволява на 100 % енергийните си потребности с него, както и за упоритостта на сдружението да реализира енергийна индиферентност към 2025 година Благодарение на тези съоръжения станцията се подрежда на второ място по енергийна успеваемост в групата на Веолия, оперираща в 66 страни.

 

А по какъв начин се пречиства водата на София преди да стигне до чешмите ни, демонстрираха в „ живо “ включване от пречиствателната станция „ Бистрица “ Пламен Зеленков, управител „ Пречистване на питейни води “, Моника Тренчева, управител „ Контролна зала водоснабдяване “ и Валентин Милушев, заместник-директор „ Водоснабдяване, филтриране на питейни води и премерване “.

 

За пътя от студентската пейка в Стопанския факултет до реализацията на вдъхновяващи планове като част от екипа на „ Софийска вода “ приказва Ивайло Чипев, почнал от ИТ отдела, през днешния ден финансов инспектор в сдружението.

 

„ Тази година означаваме 20 години от началото на партньорство ни със „ Софийска вода “, напомни, декан на Стопанския факултет, хазаин на срещата. „ Поставили сме си за цел скоро да отворим и първата магистърска стратегия, отдадена на ръководството на водния бранш “, добави доцент доктор Марина Стефанова, учител във факултета.

 

Споделените хрумвания провокираха и доста въпроси, които дадоха мотив за бъдещи диалози.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР