Разговор с ген. Кирил Радев, бивш директор на Националната служба

...
Разговор с ген. Кирил Радев, бивш директор на Националната служба
Коментари Харесай

Борбата с корупцията в България: Методи и алгоритъм на службите

Разговор с ген. Кирил Радев, някогашен шеф на Националната работа за битка с проведената престъпност

Борбата с корупцията и олигархията е тематика, която не слиза от отчетите за България от влизането ни в Европейския съюз. Преди повече от 25 години ген. Кирил Радев е шеф на Националната работа за битка с проведената престъпност.

Той споделя за това какви стъпки би трябвало да предприеме страната, с цел да ограничи до най-малко корупцията по високите етажи на властта.

" Корупция е имало, има и ще има, до момента в който свят светува. Това е публично събитие, което във всеки случай може да се управлява отдържавата. Истината е, че нито една страна не се е справила с този проблем. Въпросът е корупцията да бъде вкарана в избрани граници. Хората в България страдат от това, че няма никакви резултати от битката с нея ", това сподели за " Офанзива “ ген. Кирил Радев, някогашен шеф на Националната работа за битка с проведената престъпност.

" Хората желаят правдивост, присъди за тези, които са уличени в такава активност ", добави той.

Според ген. Радев няма по какъв начин корупцията да не съществува, защото хранителната среда за нея са властта и парите, а битката може да се води единствено от държавното управление, като най-важната фигура в тази задача е министър председателят.

" По време на ръководството на Иван Костов, стартира да идва доста информация от разнообразни източници за разнообразни типове контрабанда - захар, алкохол, горива. Направих отчет, който изпратих на премиера. Той одобри нещата доста съществено. Заявих, че за шест месеца ще реша казуса. Той ме попита от какаво се нуждая и аз му отговорих - политически тил. Организирах работни групи. След шест месеца захарния цех на " Мултигруп " в село Камено банкрутира. Това беше положителният образец по какъв начин министър председателят, който даде опция да работим, както би трябвало ", описа ген. Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР