Разговаряме как да се премахне впечатлението, което е създадено в

...
Разговаряме как да се премахне впечатлението, което е създадено в
Коментари Харесай

Северна Македония: Днес сме държавата с най-голяма прозрачност в нашия регион

Разговаряме по какъв начин да се отстрани усещането, което е основано в България, че осъществяването на Договора за другарство не е на мечтаното ниво. Това съобщи през днешния ден министърът на защитата на Република, представена от организация МИА.
Отговаряйки на журналистически въпрос във връзка обвиняванията на опозицията в " национално изменничество " във връзка с идентичността в договарянията с България, Шекеринска сподели, че тези въпроси би трябвало да се слагат на хората, които са включени в договарянията. Тя акцентира, че министър председателят Зоран Заев ясно е декларирал, че въпросите на идентичността не са на масата на договарянията с България, само че за всички останали въпроси, които значат положителни междусъседски връзки и които могат да отворят европейските порти за страната, държавното управление е готово да дискутира, тъй като " има религия в себе си, в страната, в историята и идентичността си ".
 Македония желае да реши разногласието с България, само че без да жертва езика и идентичността Македония желае да реши разногласието с България, само че без да жертва езика и идентичността
Правителството на Република Северна Македония ще постави всички старания за решение на разногласията с България, само че няма да прекрачи своите "...
" Дискутираме по какъв начин да премахнем усещането, което България има, че осъществяването на Договора за другарство не е на равнището, което желаем, само че най-важното от всичко е, че дискутираме по какъв начин да получим и тяхната поддръжка, тъй като останалите страни членки на Европейски Съюз са съгласни да стартираме договарянията и да се провежда първата междуправителствена конференция ", сподели Шекеринска. Тя сподели, че 4 години държавното управление слуша обвинявания, а след тези 4 години то може да каже, че страната е съумяла в своя пръв стратегически приоритет да стане членка на НАТО и в тези бурни времена, в които " мнозина ни плашат с промени на границите " с нон пейпъри, е съумяла да обезпечи на своите жители и институции възприятие за сигурност.
" Вместо обвинявания, мисля, че би било потребно опозицията най-малко един път да се постарае да помогне за тези национални цели. Защото е елементарно да се построите пред държавното управление, пред Народното събрание, когато ще се подвига знамето на НАТО, само че е мъчно да свършите нещо. Лесно е през днешния ден да обвинявате, мъчно е да помогнете. Днес сме член на най-силния алианс. Днес сме страна, в която публицистите към този момент не се опасяват да слагат въпроси, нито да подлагат на критика държавното управление. Днес сме страната с най-голяма бистрота в нашия район и това не е дело на национално изменничество, а е дело на хора, които желаят да създадат страната по-добра, отклокото е била през вчерашния ден ", сподели Шекеринска. Тя акцентира, че жителите са изтощени от обвинявания, желаят да видят дейности и тези дейности да не бъдат срещу, а в интерес на ползите на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР