„Разговаряхме с Бойко Борисов, който е в Рим, непосредствено преди

...
„Разговаряхме с Бойко Борисов, който е в Рим, непосредствено преди
Коментари Харесай

ГЕРБ обяви готовност за разговори с БСП за промени в Конституцията, но отхвърли исканите оставки

„ Разговаряхме с Бойко Борисов, който е в Рим, директно преди срещата му с италианския министър председател, съм упълномощена да предам решението му. ГЕРБ ще взе участие във всяка самодейност, по всевъзможен мотив и по всички тематики, които Българска социалистическа партия предлага да станат цел и смяна на Конституцията ". Това сподели на конференция в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, предава „ Фокус ".

„ Време е да възстановяваме тона и да водим естествен политически спор. Готови сме още на следващия ден да излъчим екип и да напишем всички оферти до всички парламентарни групи за промени или допълнения на Конституцията ", съобщи Десислава Атанасова.

„ Искаме бистрота във всички процеси, истината за безусловно всички покупко-продажби на прехода, без значение през кое ръководство са били факт. Искаме правдивост за закононарушенията.

За нас е значима политическата воля, чакаме тази политическа воля от страна на Българска социалистическа партия ", разяснява депутатът от ГЕРБ. „ Очакваме да не се чака изговаряне на партиен орган, било то и Консултативен съвет, а да действаме незабавно ", уточни Десислава Атанасова.

„ Ако Корнелия Нинова има тази воля и не се крие зад юридически способи започваме още на следващия ден ", сподели още тя.

По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия даде конференция, на която разяснява и инициираните конституционни промени от ГЕРБ по отношение на рухване на отминалостта за следствие на закононарушения, свързани с приватизацията. Нинова се съгласи, само че единствено ненапълно с вероятните промени. Според нея предлаганите промени са единствено половинчато решение и би трябвало да бъдат осъдени всички закононарушения на прехода.

Във връзка с желаните оставки на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов поради нередностите към оградата с Турция, показани във кино лентата на Елена Йончева, ГЕРБ обаче застана твърдо зад тях.

„ Категорично заставаме зад дейностите на Валентин Радев и Валери Симеонов. Не считаме, че има съображение да подават оставка ", разгласи различен върховен кадър на ГЕРБ Данаил Кирилов.

„ Отхвърляме настояването за оставка, което чухме от опозиционния водач. Подчертаваме, че като се приказва за бежанска вълна - България има опция да настани, да устрои, да одобри 5900 бежанци. Към момента потенциалът ни на натоварване е 20%. Без съображение са всички спекулации, че има бежанска вълна и по границата се случват процеси, които заплашват интегритета и суверенитета на страната ни и Европейски Съюз ", изясни Данаил Кирилов.

„ Уточняваме, че все още на фотосите на кино лентата на Елена Йончева, в които се демонстрират елементи от оградата, където е снимала бежанци със стълби, оградата не е била предадена като приключен обект на „ Гранична полиция ", разяснява депутатът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР