Разгорещен спор между депутати от БСП и ГЕРБ предизвикаха думите

...
Разгорещен спор между депутати от БСП и ГЕРБ предизвикаха думите
Коментари Харесай

Тома Биков: Президентът Радев също е политик и прави грешки, не сме го избрали за икона



Разгорещен спор сред депутати от Българска социалистическа партия и ГЕРБ провокираха думите на президента Радев за метода на ръководство на страната. „ Ние сме обект на непрекъснат напън от президента. Той непрекъснато постанова несъгласие на разнообразни законопроекти. Върху закона "Пеевски " обаче президентът не наложи несъгласие. Той показва нервни реакции. Най-силният инструмент на президента е КСНС, а президентът би трябвало да е посредник сред политиците. Сега, когато нападна политическите сили, с кого ще седне на една маса? “ Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на БТВ.

Колегата му от Българска социалистическа партия Станислав Владимиров не се съгласи с него и оцени като верни забележките на Радев. „ Съвсем естествена реакция на президента. Той ясно приказва по какъв начин се ръководи страната. Хората усещат, че има едно фасадно ръководство и задкулисие “, сподели той.

Биков акцентира, че концепцията не президентската институция не е да изрича отзиви. „ Аз не чух премиера да атакува президента “, сподели той.

„ Президентът също е политик. Не сме го избрали за икона и да се кръстим пред него, и той прави неточности “, предизвести Биков.

„ Валери Жаблянов не е нарушил правилника и няма потребност да подава оставка “, считат от Българска социалистическа партия.

В отговор орт ГЕРБ показаха, че той постоянно търси спор. „ Има политически консенсус към политическото принуждение. Зам.-председател на Народно събрание е третата по значимост служба в страната. Той би трябвало да бъде фигура, която да показва мнението на целия парламент. Ако желае да показва мнение, да си бъде народен представител. Не може да има положително политическо принуждение и неприятно политическо принуждение “, сподели Биков.

„ Българска социалистическа партия е демократична партия и ние не ограничаваме мнението на нашите хора “, акцентира Владимиров. „ Декларацията, от която се извадиха тези думи бе във връзка Луков марш. Българска социалистическа партия не застава зад думите на господин Жаблянов, а зад позицията за Луков марш “, акцентира Владимиров.

„ Искаме да им помогнем да си решат казуса. Те очевидно не са в положение да се оправят със своя народен представител, който в 80% от случаите е с друго мнение от това на обществото. Затова ние събираме подписи за отстраняването му “, сподели още Биков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР