Разгневена майка се оплака в профила си във фейсбук от

...
Разгневена майка се оплака в профила си във фейсбук от
Коментари Харесай

Разгневена майка: Това е голямата порция за обяд, която дават на децата в училище

 Разгневена майка се оплака в профила си във фейсбук от храната, която се дава в учебния стол на нейното дете. Тя е качила и фотография - картофено пюре и половин пържола на дъното на огромна кутия за обяд.

" Това е ГОЛЯМАТА порция за обяд, която дават на децата в учебно заведение. Това нещо коства 4.5 лв-като 1 лева коства кутията!!! Това е насмешка с децата и с родителите! Докога?!?! ", написа под фотографията Милена Манолова, а постът си е адресирала и до Министерството на образованието.

Постът бе залят от мнения във Фейсбук.

" На всичко от горната страна наподобява много гадно, като се изключи че е малко “, разяснява консуматор. Друг добавя, че не би дал храната и на кучето си. Родител прибавя, че " ще си караме с домашна храна. Добре че видях поста ви. "

Оказва се, че храната е дадена на деца в 126 Основно учебно заведение " Петко Юрданов Тодоров ".

От обява в формалната страница на учебното заведение в мрежата излиза наяве, че управлението не е избирало компанията за кетъринг.

" Бих желал да да уведомя всички родители, че не сме избирали компанията за стола на учебното заведение! От два дни водим война с тях, по отношение на " храната ", която дават на децата! За мен, като шеф и родител, е цялостна насмешка с всички нас - деца, родители и учители! Уведомил съм заместник-кмета на регион Триадица за ситуацията!

Утре ще пристигна на място в учебно заведение! Моето мнение е, че въпросната компания няма място в нашето учебно заведение! Извинявам се на всички за породеното стеснение! Винаги сме поставяли децата преди всичко! ", написа шефът Росен Димитров.

В мненията под поста се включи и зам.-столичният кмет Тодор Чобанов. Той увери, че казусът ще бъде тестван, само че посъветва сигнали да се подават публично, а не през обществените мрежи.

" Скъпи родители, подаването на сигнали във Facebook има единствено информативен темперамент и не може постоянно директно да провокира административно деяние. В случая, с цел да се извърши инспекция, ще разпоредя незабавно сътрудниците да се самосезират. Когато обаче опре до наказания или преустановяване на контракта на някой снабдител, доста по-добре е да се пусне формален сигнал, даже да е през call.Sofia.bg, тъй като стигне ли се до правосъдни разногласия, отсъствието на публични сигнали постоянно въздейства при вземането на решения. Иначе храненето се провежда от районните администрации, а това, което виждаме на фотографията, не наподобява обикновено и ще се ангажираме със случая и вразумяването на участниците в сюжета “, дава обещание Чобанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР