Разглеждат възможностите внос на природен газ и петрол от Обединените

...
Разглеждат възможностите внос на природен газ и петрол от Обединените
Коментари Харесай

Радев обяви възможен внос на газ от ОАЕ

Разглеждат опциите импорт на природен газ и нефт от Обединените арабски емирства.

Това е съобщил Румен Радев, предава Българска национална телевизия. Държавният глава е на аудиенция в емирствата. Повече елементи за вероятните доставки от ОАЕ не се показват. Президентът обаче има друга концепция:

" Ние можем с високи технологии, теоретичен капацитет и естествени дадености да произвеждаме горивото на бъдещето - зелен водород и то в огромни количества и да го изнасяме.

От страна транзитьор, да станем страна производител, експортьор на енергийни запаси на бъдещето. Това е огромна цел и тук има представители на българския бизнес и научни среди, които от дълго време работят в тази област и имат софтуерни решения на доста добра себестойност ".

Радев се срещна през днешния ден с президента на Обединените арабски емирства Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

В наличието на двамата президенти ще бъде подписан Меморандум за стратегическо партньорство сред България и Обединените арабски емирства. Целта на съглашението е да насърчи развиването на съдействие в необятен набор от области, измежду които стопанската система, търговията, вложенията, туризма, образованието, цифровите технологии, културата, младежта и спорта.

Радев ще открие в Абу Даби бизнес конгрес, в който ще вземат присъединяване представители на компании от двете страни в региона на високотехнологични производства и нововъведенията, превоза, осведомителните и информационните технологии, енергетиката, отбранителната промишленост.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР