Разглежданите промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) не може да се

...
Разглежданите промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) не може да се
Коментари Харесай

Зам.-шефът на НСлС: Предлаганите промени в НПК са противоконституционни

" Разглежданите промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) не може да се каже, че са антикорупционни закони. Прокуратурата, Върховен касационен съд, съсловните организации показаха своето мнение пред депутатите, само че никой не ни чу. Не може да вкарваш ограничения, които са противоконституционни. Не може да нападаш експертите, които споделят истината непосредствено в очите. Тези промени са свързани с проекта за възобновяване, само че са неизпълними. Това е все едно министерството на спорта да заложи за идната година да бъде усъвършенстван върха на Стефка Костадинова ", съобщи в предаването заместник-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров във връзка обсъжданите промени в Наказателно-процесуален кодекс, които плануват следствие на основния прокурор.

" Отказ от формиране на досъдебно произвеждане значи, че прокурорът е решил, че няма данни за закононарушение, а потърпевшият може да апелира. В момента съдът управлява както ограниченията за неотклонение, по този начин и всичко друго по наказателния развой. Не може да бъде питан дали би трябвало да има подобен. Ако се одобри да питаме съдът дали да има досъдебно произвеждане, съдилищата ще бъдат затрупани. Казусът е доста комплициран и чисто юридически, нашите фенове мъчно ще го схванат ", изясни Тодоров.

Промените в Наказателно-процесуален кодекс с изключение на, че са противконституционни с нищо няма да подобрят и правораздаването в България ", счита зам.-директорът на Националната следствена работа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР