Разгеле, крайградската железница става приоритет. Така че от Перник да

...
Разгеле, крайградската железница става приоритет. Така че от Перник да
Коментари Харесай

От Зелено движение одобряват идеите на правителството за градски железници

" Разгеле, крайградската железница става приоритет. Така че от Перник да можеш да стигаш без прехвърляне освен до Централна гара, само че и до Подуяне, Искър (оттам летището) и Елин Пелин. Както и наземна железница в Пловдив. Това е метода до няколко години да се реши казуса с трафика от Перник. А не в разширение на пътища и паркинги ". Това написаха от " Зелено придвижване " на профила си във Фейсбук.

Оттам изброяват и други хрумвания на държавното управление в бранш превоз. " 42 електрически влака за крайградско обслужване, като част от тях ще бъдат с двуетажни вагони; 20 електрически влака за дълги дистанции, които ще могат да развиват скорост до 200 км/ч; 18 маневрени локомотива за жп депата и гарите; европейската система за ръководство на жп превоз (ERTMS) по жп линия Русе - Каспичан и бордово съоръжение за 108 магистрални електрически локомотиви и мотрисни влакове; създаване на жп интермодален терминал в Русе, който ще обслужва цяла Северна България; 3-километров сектор и три метростанции по третата линия на метрото в София сред кв. " Хаджи Димитър " и жк. " Левски ", разказват концепциите, които утвърждават от придвижването.
Първа стъпка към същинската интеграция на железницата в градския превоз на София
Сдружение " Градски превоз и инфраструктура " провежда разкриване на градската железница на София. То ще се състои през днешния ден, 9 декември,...
Прочети повече
" Бързото напредване, по-чист въздух, отбягване на тапи, консолидиране на селата към по-големите градове - изгодите са явни ", безапелационни са от " Зелено придвижване ".

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР