Разгърналата се през последните дни дискусия, предизвикана от публикация във

...
Разгърналата се през последните дни дискусия, предизвикана от публикация във
Коментари Харесай

Австрия затяга правилата за влизащи в страната по служебни причини

Разгърналата се през последните дни полемика, провокирана от обява във вестник "Курир ", в която се оповестява, че под предлог за командировки в алпийските провинции, и по-специално в Тирол, идват чужденци на зимен курорт, към този момент има последици. Всички хора, идващи от скандинавските страни и Англия, би трябвало да потвърждават нуждата да влязат в Австрия по служебни аргументи, което им дава право да отседнат в хотел.

По данни на полицията, заяви вестникът, млади скиори по пистите на Санкт Антон - един от най-скъпите курорти в Австрия - обяснявали, че търсят работа в Австрия или че има изгледи скоро да ги наемат на работа.

Министерството на здравеопазването реагира с условие за прецизиране на аргументите, по които лицата влизат в Австрия. Необходимо е те да демонстрират документи, които сочат професионалната причина за пътуването.

Вече станаха известни случаи, в които пристигнали на курсове за ски учители от Англия и други европейски страни сътвориха огнища на болест в Йохберг, покрай Кицбюел, и в селищата Понгау и Флахау в провинция Залцбург. Междувременно са анулирани всички курсове за ски учители в провинция Залцбург.

Местните политици също утвърждават по-строгите инспекции, защото интернационалният отзив в медиите за сходни случаи би навредил на Тирол и другите алпийски провинции, както стана предходната година след абсурда в Ишгъл, откъдето болестта с Ковид-19 плъзна в 45 страни на света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР