Разфасовано телешко месо без документи за произход и транспортиране е

...
Разфасовано телешко месо без документи за произход и транспортиране е
Коментари Харесай

Откриха 134 кг месо без документи в бус в Габрово

Разфасовано телешко месо без документи за генезис и превозване е открито от полицията в автомобила на мъж от севлиевското село Петко Славейков. Месото е конфискувано, а по случая е почнало досъдебно произвеждане. Това оповестиха през днешния ден от ОД на Министерство на вътрешните работи в Габрово.

Вчера към 08.40 часа в районното полицейско ръководство бил получен сигнал, че в микробус, паркиран на габровска улица, се съхранява животинско месо в нарушаване на разпоредбите за произвеждане, преправка, превозване и търговия с животни.

На мястото на случая дошъл полицейски екип и чиновници на Областната дирекция по сигурност на храните. При инспекцията на микробуса, благосъстоятелност на 32-годишен мъж от село Петко Славейков, били открити 134 кг разфасовано телешко месо без документи.

Работата по изясняване на случая продължава, а досъдебното произвеждане е по член 350, алинея 2 от Наказателния кодекс, който третира нарушение на разпоредбите, уреждащи добива, производството, съхранението или търговията с животни и храни, предопределени за общо прилагане, с което съществува заплаха за здравето на други хора. Законът планува наказване с отнемане от независимост до три години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР