Razer може да са новаци в света на Android, но

...
Razer може да са новаци в света на Android, но
Коментари Харесай

Razer Phone: Синхронизиран 120-херцов дисплей и цена от 700 долара

Razer може да са новаци в света на Android, само че не и при производителния хардуер. Както и гайминг лаптопита на марката по този начин и пъвият ѝ смарт телефон е препълнен с последното от сферата на мобилните технологии.

На пръв взор Razer Phone наподобява като по-зловеща версия на Nexbit Robin. Подобно наблюдаване не е надалеч от истината, защото компанията, стояща зад този смарт телефон бе добита от Razer по-рано тази година. Новото устройство е съхранило ръбатия дизайн, дебелите рамки към екрана, както и скенера за пръстови отпечатъци, ситуиран от дясната страна…

Разбира се, разлики има и то доста. Продължавайки с екстериора няма по какъв начин да не се забележи, че Razer Phone е железен (Robin бе напълно пластмасов). Устройството предлага 5,7-ичов QHD (1440х2560 пиксела) LCD екран, създаден от Sharp, с разширено цветопредаване. Най-интересното при него обаче е 120-херцовото освежаване. Това нещо, което виждаме за пръв път в смарт телефон и съгласно компанията е два пъти повече по отношение на останалите артикули на пазара. Редно е въпреки всичко да се означи, че със същата скорост се опреснява и ProMotion екранът в 10,5-инчовия iPad Pro…

Друг забавен миг е, че опресняването на екрана е синхронизирано с графичния процесор. Т.е. както при модерните геймърски настолни монитори системата може да се приспособява към броя фрагменти в дадения миг.

Производителността на смарт телефона е поверена на към този момент тествания Snapdragon 835 на Qualcomm, само че от Razer са добавили усъвършенствано изстудяване, както и цели 8 GB оперативна памет.

На гърба са ситуирани две 12-мегапикселови камери – едната е широкоъгълна с f/1.75, а другата e за по-далечни фрагменти с f/2.6. Razer Phone не предлага 3,5 мм. излаз за слушалки, само че включеният в комплекта преходник е оборудван с 24-битов DAC. Т.е. всъщност смарт телефонът предлага тон с “по-висока резолюция”. Също по този начин на лицевия панел са ситуирани два високоговорителя, всеки от които разполага със собствен усилвател.

Не на последно място новия геймърски телефон на Razer предлага батерия с потенциал 4000 mAh. Устройството работи под Android Nougat, версия 7.1.1, като напролет на 2018 година се чака ъпдейт до Oreo. Компанията си партнира с разработчиците на известния Nova Launcher, което значи разширени благоприятни условия за конфигурация и персонализация.

След всичко разказано дотук и появяването на така наречен ултрапремиум модели от някои от огромните производители в сегмента, човек някак автоматизирано може да допусна, че цената на Razer Phone умерено би могла да е даже над хилядарка (в долари). 64-гигабайтовият модел обаче ще се предлага за “само” за 699 $. Предварителните поръчки стартират на 3-ти, а доставките на 17 ноември.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР