Разединен, светът не успя да отговори на предизвикателството, което представлява

...
Разединен, светът не успя да отговори на предизвикателството, което представлява
Коментари Харесай

Разединен, светът се провали на теста за COVID-19

Разединен, светът не съумя да отговори на предизвикването, което съставлява пандемията от COVID-19. Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от Ройтерс.

Той предизвести, че са нужни съгласувани дейности, с цел да се предотврати тласването на милиони хора към беднотия и апетит.

Бившият португалски министър председател сподели още, че е могло да се реализира доста повече, в случай че страните бяха работил дружно в битката против болестта, която аргументи гибелта на над 1 млн. души.

 МПандемията от COVID-19 е огромно световно предизвикателство за цялата интернационална общественост, за многостранното съдействие и за мен като общоприет секретар на Организация на обединените нации “, изтъккоментирана Гутериш пред португалската организация Луза.

„ За страдание това е тест, в който досега интернационалната общественост се проваля “, добави той.

По думите му в случай че не бъдат подхванати координирани ограничения, „ един миниатюрен вурис може да тласне милиони хора към беднотия и апетит и да има унищожителен резултат върху стопанската система през идните години.

Той също по този начин подлага на критика страните за неналичието на единение в напъните за разрешаване на редица други световни провокации, в това число споровете в Афганистан, Йемен и Сирия.

„ Това е източник на голямо отчаяние “, съобщи генералният шеф на Организация на обединените нации.

По данните на Ройтерс досега в международен мащаб са регистрирани над 39 млн. случая на инфектирани с COVID-19.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР