Раздялата. Вероятно всеки се е сблъсквал с онова подтискащо чувство

...
Раздялата. Вероятно всеки се е сблъсквал с онова подтискащо чувство
Коментари Харесай

Как да преживеем по-леко раздялата с гаджето?

Раздялата. Вероятно всеки се е сблъсквал с това подтискащо възприятие след края на любовна връзка, когато най-хубавата концепция ни се коства да се завием през глава под завивките и да се търкаляме в леглото дни наред. Да, това е типичният представител на Gen-Z поколението. 

Но без суматоха, не сте единствените. 

„ Раздялата е предизвикателство. Да признаете какво чувствате и укротяването на страстите са от основно значение, с цел да си позволите да се излекувате “, изяснява доктор Евита Лимон-Роша, психиатър в Kaiser Permanente в Ривърсайд, Калифорния.

Пробвайте тези елементарни препоръки: 

1. Признайте си

Признайте, че се чувствате зле и си позволете да скърбите, не преглъщайте всичко.

2. Поплачете си

Вярвате или не, плачът ще носи лекост, даже ще усъвършенства настроението ви в дълготраен проект. „ Плачът, тъгуването и признаването на болката от време на време са най-хубавото лекарство “, споделят експертите. 

3. Не затъвайте

Лесно е да се затъне по пътя на лекуването след разлъка, само че никога не го допускайте. Дайте си време, с цел да преодолеете случилото се. 

4. Потърсете професионална помощ

Меланхолията и плачът може да имат позитивен резултат, само че не изпадайте в крайности. Ако установите, че не можете да излезете от дупката, потърсете професионална помощ в лицето на вашия доктор или съветник. 

5. Ликвидирайте уликите

За да преодолеете раздялата е наложително да изчистите дома си от всички предмети, които могат да ви върнат загатна за вашата някогашна половинка. Това не значи, че би трябвало горите движимости. Върнете всичко, което не е ваше, или го дарете за щедрост. 

6. Не забравяйте обществените мрежи

Прочистете и обществените мрежи. Общи фотоси и известия с някогашната си половинка са нежелателни. 

Да провериш някогашния какво прави е изкушаващо, само че това е доста неприятна концепция. Може да бъде и извънредно мъчително да видите някогашния си с нов сътрудник. 

7. Затворете се

Прекъсването на всички връзки с любовното минало от време на време не е задоволително. Затова експертите предлагат да пробвате техниката „ Затваряне “, при която би трябвало да останете другари с някогашната си половинка. 

8. Напишете възприятията си

Добра концепция, с цел да сложите край, е да напишете писмо, в което да споделите всичко, което не сте имали опция да кажете. Но, внимание, не го изпращайте, тъй като може да съжалявате по-късно. 

9. Добрият остарял лист

Още една концепция за излекуване. Направете лист с минусите на някогашния си. След разлъка хората се вманиачават в нещата, които ще им липсват, вместо да си оказват помощ какво ги е вбесявало в остарялата им връзка. 

10. Поглезете се

Ключът към това да се почувствате по-добре след раздялата е в това да се погрижете за себе си. Хранете се вярно, спортувайте постоянно, взимайте си обреден душ или вана и спете най-малко по 8 часа на денонощие. 

Но...винаги има едно „ само че “... не се изкушавайте от фрапантни промени. Дори да ви наподобява като добра концепция в този момент, доста евентуално е да съжалявате в бъдеще. 

11. Общувайте

Обадете се на другари или родственици, с които можете да споделите по какъв начин се чувствате. Не подценявайте силата на смеха. 

12. Да си самичък не значи уединен

Научете се да бъдете необвързани. Правете нещо независимо, колкото и плашещо да звучи това. 

13. Приемете края

Изкушаваща е мисълта, че още веднъж ще се съберете с някогашния си, само че вероятността това да се случи е оскъдна. А даже да се случи, малко евентуално е това да ви докара до по-добър край. Приемете раздялата и продължете напред. 

Източник https://www.verywellmind.com/8-ways-to-feel-better-after-a-breakup-5089116

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР