Раздялата между Арсен Венгер и Арсенал след края на сезона

...
Раздялата между Арсен Венгер и Арсенал след края на сезона
Коментари Харесай

Най-великият в историята на "Арсенал": Реакциите след обявяването на раздялата с Венгер

Раздялата сред Арсен Венгер и " Арсенал " след края на сезона ще постави завършек на една епоха във футбола. За близо 22 години отпред на " топчиите " френският експерт се утвърди като бунтовник в играта и се трансформира в емблема за клуба.

Венгер управлява " Арсенал " в 1422 мача и изведе тима до три трофеи и общо 17 трофея. Липсата на значими резултати в последните години обаче докара до непрекъснато неодобрение и рецензии към 68-годишния французин от почитатели и специалисти.

И до момента в който множеството последователи на тима евентуално са въздъхнали с облекчение, новината за напускането на Венгер докара до вълна от прочувствени известия от футболни митове, треньори, сегашни и някогашни ученици на французина.

Повечето от тях се сплотиха към мнението, че Венгер е най-великата фигура историята на " Арсенал " и една от най-значимите в цялата история на британския и международния футбол.

" Toй без подозрение е един от най-великите мениджъри във Висшата лига. Гордея се, че съм бил противник, сътрудник и другар на един популярен човек. Постиженията му са доказателство за неговия гений, професионализъм и отдаденост. Чудесно е, че той съумя да посвети 22 години от своя живот на работа, която в действителност обича ", сподели именитият управител на " Манчестър юнайтед " Алекс Фъргюсън.

Congratulations on an incredible 22-year career at Arsenal, Arsene Wenger, and best of luck for the rest of the season apart from on your 60th game against us next Sunday
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР