Раздяла с близките, сбогувания, плачещи семейства – такива сцени изпълниха

...
Раздяла с близките, сбогувания, плачещи семейства – такива сцени изпълниха
Коментари Харесай

Руснаците бягат от мобилизация

Раздяла с околните, сбогувания, плачещи фамилии – такива подиуми извършиха обществените мрежи след оповестяването на мобилизацията в Русия. В Telegram юристът правозащитник Павел Чичиков демонстрира някои от известията, които е получил от Москва, Якутия, Волгоград, Самара и други, в които се показва, че всеобщо се активизират мъже над 60 години. Telegram-каналът Baza цитира и случай с утвърден за военна работа 63-годишен пенсиониран подполковник с диабет и мозъчна исхемия.

Според самостоятелната организация, OVD-Info, която следи медиите, а съгласно съветското министерство на правораздаването е непознат сътрудник, през първите два дни на уличните митинги против оповестената готовност полицията е задържала над 1300 души.

На този декор, външният министър на Русия Сергей Лавров, по традиция още веднъж обърна взор на открито, потвърждавайки, пред съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че в Украйна от „ доста години се прави тотална готовност на цялото пълнолетно население, в това число дами, с цел да бъдат вербувани за националистическите батальони и въоръжените сили на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР