Раздвоението на личността по темата Унгария се явява в БСП,

...
Раздвоението на личността по темата Унгария се явява в БСП,
Коментари Харесай

Премиерът: Раздвоението на личността по темата Унгария се явява в БСП

Раздвоението на личността по тематиката Унгария се явява в Българска социалистическа партия, тъй като нейните евродепутати поддържаха глобите, разяснява пред българските медии в Залцбург министър председателят Бойко Борисов.

Премиерът Бойко Борисов прави двойна външна политика - една за пред българските жители и една за пред началниците на открито. Това сподели по-рано водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за глобите против Унгария. „ Смятаме, че решението за лишаване на гласа на Унгария е неточност и е още една стъпка към разделянето и разцеплението в Европа на едни и други. Това е назад на това, което бихме желали - мощна и единна Европа ", съобщи тя.

Президентът пък видя двоякост в позицията на България по повод глобите, гласувани от Екологичен потенциал, против Унгария: „ Позицията е оторизиран да изрази министър-председателят, той съставлява България в Съвета на Европейски Съюз, само че и аз, както и вие, сме затруднени да проследим тази позиция, тъй като се оказва, че има две позиции: едната е за пред българската аудитория, другата е за пред Съвета на Европейски Съюз, тъй че това амбивалентно държание не мога да пояснявам. Не одобрявам изключването и отнемането на думата да бъдат европейски принадлежности. Това не го одобрявам, това е в прорез с правилата на Европейски Съюз. "

„ Чакам един ден, в който президентът не е повторил нещо, казано от Корнелия Нинова, с цел да го приветствам ", сподели Борисов.
По думите му към днешна дата има една ясно изразена позиция и тя е на Политическа партия ГЕРБ в европейския парламент. Премиерът регистрира, че 6-те депутати на ГЕРБ и Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация са дали своят вот против наказания и за дейности на член 71 против Унгария. „ Точно раздвоението на личността се явява в Българска социалистическа партия, в партията, която издигна Радев, тъй като Корнелия Нинова споделя: „ Ние поддържаме Орбан ", а нейните депутати, излъчени от Българска социалистическа партия в европарламента гласоподаваха за изхвърлянето на Унгария и за взимането ѝ на право на глас. Къде е двойната политика? ГЕРБ с шестте си депутати е против наказването на Унгария, Българска социалистическа партия с нейните депутати е „ за ". В България Корнелия Нинова, с цялото ми почитание към нея, и президентът Радев споделят противоположното ", уточни още Борисов.

Той посочи, че с сътрудниците си Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са разискали тематиката на оперативно съвещание на Министерски съвет.

„ Не се дразня на президента, нито на госпожа Нинова. Тя е стигала до зам.-министър, президентът беше и министър председател по едно и също време в служебното държавно управление 3 месеца, само че едва ли му е останало време да вникнат какво значи ", сподели той и изясни, че в оперативните съвещания се одобряват доклади и се взимат решения. По думите му точката касае създаването на тактика какво да прави, в случай че един ден се стартира тази глоба.

„ В България се разиграва драма и то вижте по каква тематика, която я няма в Европейския съвет ", сподели Борисов и посочи, че нито публично, нито в коридори тази тематика не се разисква. „ Полша е по-актуално, обаче в България би трябвало да повторим думите на госпожа Нинова с цялото ми почитание към президентската институция ", добави министър-председателят.
Взетото на Оперативно съвещание на Министерски съвет решение за Унгария няма правна стойност, само че има морална, сподели още Борисов. „ Много почитам господин Сидеров, господин Симеонов и господин Каракачанов. Снощи след 23.00-24.00 ч., когато видях, че след госпожа Нинова незабавно и те се изрекоха в две организации, се обадих и споделих кое постанова след 22.00 часа да се дават изявленията. Втори път, вие самите говорите, че е хубаво да се разисква нещо преди да го изпляскате пред медиите, в това време вършиме противоположното. Защо не ми се обадихте, да ме питате? ", съобщи още министър-председателят. Той уточни, че в случай че те мусе бяха обадили, той е щял да им изясни, че на Оперативното съвещание са взели решението, че в случай че в миналото се задейства сходна процедура, държавното управление ще застане на страната на Виктор Орбан. „ Той също би трябвало да направи крачка обратно с университета и с някои от зелените и неправителствени организации, за които всички в Европа упорстват. Кое е особеното от това, което сме споделили? Нямало правна стойност. Да, по смисъла на правилника няма такава стойност. Има морална стойност, че ние като кабинет сме го взели и стоим твърдо зад него. Само се демонстрира пръстче и незабавно се търси от президента по какъв начин да ни нападна, с цел да стане пред всички ясно, че има война. Няма, аз не желая да водя война с никого. Има толкоз по-сложни външни врагове. Сега Тереза Мей ни обясняваше за Скрипал, за химическите оръжия ", разяснява Борисов.

Във връзка с мненията на водача на Атака Волен Сидеров за това, че началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова е оказала въздействие за назначенията на новите министри, Борисов сподели, че е ясно кой може да му повлияе и кой не. „ С Росен Желязков оня ден пристигнаха просто да се съветват с мен по какъв начин да реагират. Това са безспорни неистини, които се тиражират. В България към този момент от ден на ден, когато една подправена или лъжлива или кафява вест се появи някъде, вие я подемате, почва да се транслира и това става модел на държание в доста политици ", съобщи Борисов. Той посочи, че Бъчварова и Росен Желязков не живеят дружно и си имат фамилии. „ Като го четат фамилиите им, знаете ли, това е ужасно потискащо ", добави той.

Министър-председателят съобщи, че още от началото с кандидатурата на Александър Манолев и промяната му, е движил цялата работа напълно той. Бойко Борисов сподели още, че когато го е номинирал не е знаел за излезлите неща с случая и ги е научил постфактум.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР