Раздробеността на парламента бе демонстрирана в пълна степен днес, когато

...
Раздробеността на парламента бе демонстрирана в пълна степен днес, когато
Коментари Харесай

В парламента - никой не може да прокара нищо

Раздробеността на Народното събрание бе демонстрирана в цялостна степен през днешния ден, когато разнообразни парламентарни групи се пробваха да удължат времето на съвещанието, с цел да прокарат точки, които са значими за тях. И всички оферти не бяха признати.

Парламентът отхвърли четири разнообразни оферти за удължение на пленарното съвещание.

Първо ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова изиска депутатите да работят до приемането на т.7 вкл. - първо гласоподаване на промени в Закона за лечебните заведения с вносител Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. Предложението не бе признато.

Отхвърлено бе и това на Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България " -  съвещанието да бъде до разискване и гласоподаване на второ четене на промените в Кодекса на труда (КТ).

" За коледните празници да свършим една положително дело, да приемем измененията в КТ, които подсигуряват минимална работна заплата 850лв. ", прикани той сътрудниците си от другите парламентарни групи.

Не бе признато и направеното от Делян Добрев от ГЕРБ-СДС предложение през днешния ден народните представители да работят до гласоподаване на т.6 включително, обвързвана с първото четене на Законопроект за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива.

" Ако няма " Лукойл " коалиция в този парламент, би следвало предлагането ми да се одобри ", съобщи той от трибуната на Народното събрание.

Последен Иван Ченчев от левицата изиска разбъркване в дневния ред - измененията в Кодекса на труда да станат втора точка за деня. Това също бе отхвърлено.

Свиленски напомни на пленарната зала, че преди три седмици законопроектът е бил признат с 260 гласа.

" Какво ви става през днешния ден единствено три седмици, откакто всички бяхте уверени, че минималната работна заплата би трябвало да стане 850 лева Постъпете държавнически и отговорно. Много български жители чакат нашето решение - на това в този момент му е времето ", настоя Свиленски.

Така депутатите минаха към първото четене на промени в Гражданския процесуален кодекс, импортирани от Надежда Йорданова от " Демократична България ". След като отчетът на отрасловата правна комисия беше прочетен и планът, стимулиран от вносителя, Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) предложи разискванията да бъдат отсрочени и да се премине напряко към идната точка - отчет за активността на Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление с министър-председател Кирил Петков и план на решение по отчета. Предложението също не беше признато.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР