Раздразнителна морска видра напада сърфистите в Калифорния и отнема дъските

...
Раздразнителна морска видра напада сърфистите в Калифорния и отнема дъските
Коментари Харесай

Морска видра тероризира калифорнийските сърфисти

Раздразнителна морска видра атакува сърфистите в Калифорния и лишава дъските им, съобщи Агенция Франс Прес.

Органите за отбрана на дивата природа в град Санта Круз, на към 90 минути път с кола южно от Сан Франциско, са разгласили предизвестие към обществеността за съществото, което съгласно тях е петгодишна женска.

Тя атакува сърфисти от седмици, само че в последно време мародерството ѝ се е издигнало на ново равнище.
В замайващ видеоклип, оповестен в понеделник в Twitter, видрата се качва на дъската на един сърфист и се държи на нея, до момента в който той се пробва да я раздруса и преобърне, с цел да я смъкна. В един миг видрата се нахвърля върху него и най-после стартира да хапе дъската. Тя е напряко безмилостна.
 

— ABC News (@ABC)
Властите са издали бюлетин за всички точки, свързани с нея.

" Поради възходящия риск за публичната сигурност, екип от CDFW и аквариума в залива Монтерей, подготвен в залавянето и работата с морски видри, е изпратен да се опита да я улови и да я върне в дома си ", се споделя в изказване на Службата за рибата и дивата природа на Съединени американски щати.

Заселниците в Америка са ловували морски видри поради кожите им до началото на 20-ти век и броят им е намалял съвсем до точката на изгубване.
Животните към момента са застрашени, само че са се преборили и се счита, че във водите на северната част на Тихия океан има към 3 000 индивида.
Срещането на морска видра във водата е необичайност, само че не е нечувано за сърфистите , феновете на каяка и ветроходците.

Малките им главички стърчат от водата, до момента в който плуват, от време на време с главата надолу, и хората са склонни да ги намират за сладки.
Но тези животни в действителност са нападателни хищници и ухапванията им са рискови.
Въпреки това държанието на тази женска във водите край Санта Круз е извънредно и специалистите са озадачени от степента на нейната експанзия.

Местните учени я познават. Вестник " Ню Йорк таймс " оповестява, че тази морска видра е родена в плен от майка, която е изгубила вродения си боязън от хората , откакто е била хранена от тях толкоз постоянно.

" Изплаших се ", споделя пред " Лос Анджелис таймс " Джун Лий, който е бил атакуван от видрата в неделя.

" Опитах се да отплавам, само че преди да съумея да се отдалеча, тя захапа каишката ми ", сподели той, описвайки каишката, която сърфистите носят към глезена си, с цел да се свържат с дъската си. " Така че изпаднах в суматоха. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР