Раздразнен, премиерът Николай Денков каза пред журналистите, че не търси

...
Раздразнен, премиерът Николай Денков каза пред журналистите, че не търси
Коментари Харесай

На ръба на нервна криза: Николай Денков иска мир от Румен Радев

Раздразнен, министър председателят Николай Денков сподели пред публицистите, че не търси спорове с никого и че държавното управление се стреми към политическо успокоение, належащо за сполучливото осъществяване на своята стратегия и за възстановяване на живота на жителите.

Не е загадка, че сглобката е под непрекъснатото внимание на президента Румен Радев, който продължава да подлага на критика честите неуспехи на изпълнителната власт. Очевидно е, че Денков се обръща към президента, търсейки по-голямо съгласие.

По време на посещаване в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ (INSAIT), Денков беше запитан дали новата гранична линия сред институциите се свързва със промяната на датата на националния празник. Въпросът се появи след обявлението на самодейността за опазване на Трети март като народен празник.

Относно въпроса дали поддържа референдум за смяна на датата на националния празник, Денков акцентира, че тази политическа полемика би трябвало да се организира в Народното събрание. Там депутатите от парламентарните групи " Продължаваме промяната – Демократична България ", ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха предложение за смяна в конституцията, предвиждаща 24 май да бъде разгласен за народен празник. Денков поддържа тази концепция, защото датата символизира устрема към бъдещето и всичко, което може да направи България сполучлива.

Относно случая в незабавната болница " Пирогов ", в който беше забъркан съветникът от политическия кабинет на министъра на защитата Мустафа Емин, министър председателят акцентира нуждата от изчакване на резултатите от инспекцията, която ще разкрие обстоятелствата.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Мустафа Емин Николай Денков Пирогов ПП-ДБ ГЕРБ ДПС национален празник 24 май 3 март Трети март мир Румен Радев премиер президент
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР