Раздори в управленската коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. По-рано днес

...
Раздори в управленската коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. По-рано днес
Коментари Харесай

Божанов от ПП-ДБ видя мнозинствата на Шрьодингер в ГЕРБ, ДПС и Възраждане

Раздори в управническата коалиция сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

По-рано през днешния ден съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, че през днешния ден от групата няма да влязат в пленарна зала:   " Ясно предупредихме, че нещата, които се случват последните дни, са неприемливи. Вчера следобяд три регулатора – Сметна палата, Българска народна банка и Здравната каса, бяха вкарани в комисия ". По думите му това е нарушаване на първичната сделка, че всички регулатори ще бъдат обсъждани от ГЕРБ и ПП-ДБ внимателно.

Божидар Божанов от ПГ на ПП-ДБ написа: 

" Мнозинствата на Шрьодингер. Когато ГЕРБ и Движение за права и свободи имат потребност от Възраждане, те гласоподават " за " (като да вземем за пример решенията за избор в Българска народна банка, НЗОК и Сметна палата през вчерашния ден в парламентарните комисии) или не гласоподават, с цел да смъкват нужните гласове " за " (както в тази ситуация с конституционната комисия). Когато ГЕРБ и Движение за права и свободи нямат потребност от тях, са твърда съпротива.

Днес, в израз на противоречие с тези плаващи болшинства, не влязохме в зала.

Възраждане внезапно станаха срещу това, което през вчерашния ден поддържаха в комисии.

Но гъвкавостта на Възраждане не е значима. Важно е нарушаването на обществено поети задължения. Именно с това е нашето противоречие. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР