Разделното събиране на отпадъците в Китай се е сред най-дискутираните

...
Разделното събиране на отпадъците в Китай се е сред най-дискутираните
Коментари Харесай

Опитите на Китай да се справи с отпадъците откриват нови възможности за европейските компании

Разделното събиране на отпадъците в Китай се е измежду най-дискутираните тематики през последните дни, защото държавното управление показа лист с 46 „ пилотни града ", които ще изградят система за сортирането и обработката им до 2020 година

Задължителни схеми за сортирането на битовите боклуци се появиха към този момент в метрополиси като Шанхай. Освен това ще бъдат отпуснати 21,3 милиарда юана (около 3,1 милиарда щатски долара), с цел да се форсира построяването на системата за преработване, обявиха от Министерството на жилищното строителство и градското развиване.

Много европейски предприятия със своите съвременни технологии и богат опит видях голям капацитет в напъните на Китай за зелено развиване, оповестява " Радио Китай ".

Специалист на немската „ ALBA Group " оказва помощ в южния китайски град Дзиеян, провинция Гуандун, в комплицирана, само че прецизна процедура за преработката на битови боклуци, които се трансформират в гориво. Според Чан Гуан, началник на взаимния план сред „ ALBA Group ", „ Zhongde Metal Group " и „ Guangdong Rising Assets Management ", калоричната му стойност е равна на тази на кафявите въглища и може да се употребява като опция в електроцентрали или циментови фабрики.

Китайски компании освен канят експерти, само че и обикалят Европа в търсене на модерни технологии за запазване на околната среда и влагат огромни суми.

Китайски делегации постоянно посещават гр. Хамарбю, който се намира на 8 км от Стокхолм. Днес той е модел за еко-град, само че преди към 30 години бе един от най-силно нечистите с битови боклуци. През март шведската компания „ ENVAC Group " подписа контракт с китайската „ White Peak Real Estate " за доставка на своята нова система в крайбрежния китайски град Йентай. „ Устойчивото развиване и опазването на околната среда са бъдещето на еко-обществата ", сподели президентът на „ White Peak Real Estate ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР