Разделението зелен балон-син балон скоро може да намалее. съобщава, че

...
Разделението зелен балон-син балон скоро може да намалее. съобщава, че
Коментари Харесай

Apple ще започне да поддържа RCS през 2024 г.

Разделението зелен балон-син балон скоро може да намалее. оповестява, че Apple е удостоверила, че ще поддържа стандарта за известия RCS, който от дълго време е избягвал. Това не значи, че известията от устройства с Android към този момент няма да се демонстрират в зелено в приложението iMessage на Apple. Това в действителност значи, че текстовите известия от iPhone до устройства без iOS ще поддържат по-новия протокол Rich Communication Services, което значи, че няма да им се постанова да минават през остарялата SMS (и MMS) система. В предоставеното изказване Apple сподели: „ Вярваме, че RCS Universal Profile ще предложи по-добра оперативна съгласуемост в съпоставяне със SMS или MMS. “

Тази поддръжка ще „ работи дружно с iMessage, който ще продължи да бъде най-хубавият и най-сигурното преживяване за известия за потребителите на Apple. " С нови функционалности като транскрипции на гласови бележки и регистрация, които не са налични в RCS, iMessage към момента може да засенчи общоприетите приложения за текстови известия на Android. Това също значи, че може да няма смяна в нито един от цветовете на балончетата за диалог.

Гугъл от дълго време подлага на критика Apple за това, че не поддържа RCS, заявявайки, че преживяването при изпращане на текстови известия сред iPhone и телефони, които не са iPhone, е толкоз остаряло може и да употребява пейджър. С поддръжката на RCS известията сред устройства с Android и iOS ще бъдат по-сигурни (отколкото посредством SMS), до момента в който медиите могат да се споделят с по-високо качество.

Говорител на GSMA сподели на Engadget по-рано тази година, че RCS Universal Profile ( UP) „ дава на промишлеността отворена, поредна и световна услуга за известия в мрежи и устройства. Тя опростява оперативната съгласуемост и разрешава на OEM и доставчиците на Оценка за съвместимост да реализират мащаб и да дадат на потребителите по-богато и по-последователно преживяване за известия, без значение от устройството или мрежата. “

Все още не е ясно тъкмо по кое време Apple възнамерява да задейства поддръжка за RCS UP, макар че в изказването се споделя „ по-късно през идната година “. Днешното известие инцидентно се пада на датата, която е крайният период за фирмите да подадат тъжби пред Общия съд на Европейския съюз. Съобщава се, че Apple желае да оспори решението на Европейски Съюз да сложи целия App Store в цифров антитръстов лист според Закона за цифровите пазари.

През септември Apple пусна серията iPhone 15, които са първите телефони на компанията да се предлага с USB-C портове за зареждане на мястото на Lightning. Тази седмица също видяхме вести за стартирането на стандарта за безжично зареждане Qi 2 с новите iPhone измежду първите налични устройства, съвместими с обновените протоколи.

Независимо дали е провокирано от наредбите на Европейски Съюз или други претекстове, ясно е, че Apple отваря елементи от оградената си градина, с цел да играе добре с други устройства. И може би, просто може би, няма да се постанова да „ купуваш на майка си iPhone “.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР