Разделението сред фермерските организации продължава, а исканията им се роят.

...
Разделението сред фермерските организации продължава, а исканията им се роят.
Коментари Харесай

Има подписано споразумение, но разделението сред фермерските организации продължава

Разделението измежду фермерските организации продължава, а настояванията им се роят. Аграрната камара и зърнопроизводителите подписаха съглашението, което изготвиха през последните седмици. От Сдружението на Обединените аграрни производители обаче, готвят второ съглашение и нови митинги. А отделилите се 26 аграрни организации, оповестиха, че на следващия ден в София ще има огромен митинг.

Вече час тече срещата сред представители на земеделците и властта.

" На нас не ни пука кой ще бъде министър, българският земеделец желае да работи умерено. Дали ще бъде господин Вътев или някой различен, това за нас няма значение. Един път за постоянно, ние 20 години не знем по какъв начин работим ", сподели Венцислав Митков, Сдружение ``Обединени аграрни производители``.

" Септември месец стачкувахме за пари и политики, през днешния ден още веднъж стачкуваме за пари и за същите политики, значи очевидно нещо не е направено, ще пристигна в случай че продължаваме в същия дух новия септември, отново ще стачкуваме за пари, не дай си Боже и за същите политики ", изясни Тодор Джиков, Национална асоциация на картофорпроизводителите.

" Първата ни и най-важна точка е неговата оставка, по тази причина се обръщаме и към нашите политици - дано да намерят точния човек, който ще ни изкара от тази рецесия, тъй като ние през министър Вътев влизаме в по-голяма рецесия. Тези подмолни неща, които той сътвори сега ни водят до по-големи рецесии - виждате какво се случва в Европа. Този път митингът няма да бъде кротичък. Аз и сътрудниците си поемаме отговорността, извиняваме се на обществото. Нашите хора са уверени, че това би трябвало да бъде прекъснато. Незабавно се насочваме към премиера с молба, с цел да тръгнем да работим всички за спасяването на българското земеделие ", сподели Бойко Синапов - Обединени български животновъди.

Общо 20 точки на следващия ден ще бъдат блокирани от тежка техника на разнообразни места в страната.

Вижте директното включване на Виктор Борисов



Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР