Разделението на властите беше нарушено по времето на ГЕРБСъставянето на

...
Разделението на властите беше нарушено по времето на ГЕРБСъставянето на
Коментари Харесай

БСП: В центъра на съдебната реформа трябва да бъдат интересите на българските граждани и стопанските субекти

Разделението на управляващите беше нарушено по времето на ГЕРБ
„ Съставянето на Временната комисия за разискване на промени в Конституцията на Република България е препоръчана на паритетен принцип, тъй като въпросът е извънредно значим, изключително когато се касае за системата на правосъдната власт. Тя следва да се реформира точно като система, дружно с нейните подсистеми, със обвързваните с нея системи, които следва да работят в синергия. И в центъра на тази промяна следва да бъдат сложени правата и законните ползи на жителите и на стопанските субекти. “, това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Филип Попов от парламентарната естрада.

По думите му точно този разговор би трябвало да се води в тази краткотрайна комисия, въпреки и за 6 месеца и добави: „ Това не пречи разговорът да се води и в непрекъснатата парламентарна комисия, и във всички парламентарни комисии. В последна сметка ние сме тук, с цел да пазиме правата и законните ползи на всеки един български жител, както и на стопанските субекти. “

Народният представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Явор Божанков не се съгласи с тезата на ГЕРБ, че правосъдната промяна не би трябвало да се насочва към един съответен човек, като се аргументира: „ Не става въпрос за един съответен въпрос, а за основния обвинител на страната, който по време на комисия, на която обсъждаме разделянето на управляващите, си пращаше известия с ПР “Севи-Бойко “. Тоест той си комуникира с ПР-а на тогавашния министър-председател “, изясни Божанков. По думите му е явен фактът, че изпълнителната власт, тогава в лицето на ГЕРБ, и фигурата на основния прокурор, са имали неприемливи контакти.

„ Започвайки този спор, аз желая да приказваме умерено и аргументирано и да се съгласите, че не става за една персона, а за разделянето на управляващите, което беше извънредно нарушено в тези години “, обърна се социалистът към ГЕРБ. „ Когато министър-председателят влизаше във Висш съдебен съвет, те ставаха на крайници и му се отчитаха със смс-и какво става в правосъдната система “, сподели още депутатът от левицата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР