Разделение в Европа за предоставянето на тежка военна техника на

...
Разделение в Европа за предоставянето на тежка военна техника на
Коментари Харесай

Разделение в Европа по искането на Киев за тежка военна техника


Разделение в Европа за даването на тежка военна техника на Украйна. Берлин е изправен пред все по-голям напън от европейските си сътрудници да позволи износа на модерните танкове

Темата е във фокуса и на срещата на външните министри на съюза през днешния ден.

След като през вчерашния ден външният министър Аналена Бербок съобщи, че Германия няма да пречи на Полша да даде своите танкове „ Леопард “ на Украйна, през днешния ден позицията ѝ претърпя поврат. В синхрон с канцлера Олаф Шолц, тя настоя за общо решение на съдружниците.

„ Много е значимо, като интернационална общественост, да създадем всичко, с цел да защитим Украйна. Ако тя загуби войната, няма да съществува. Затова е доста значимо ние, като интернационалните сътрудници, да действаме дружно “, съобщи Бербок.

Украйна моли за немските бронирани танкове от месеци, само че Берлин отхвърля да ги изпрати и се възползва от уговорка в контракта за продажбата им, с цел да блокира и други страни да ги дават.

Колебливата позиция докара до напрежение с някои съдружници, сред които Съединените щати и Полша. Варшава даже съобщи, че ще трансферира в Украйна своите Леопарди - със или без позволението на Берлин.

„ Ние непрекъснато притискаме Берлин да дадат своите „ Леопард “. Имат повече от 350 танка в бойна подготвеност и още 200 на склад “, сподели министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки.

Реакция пристигна и от Кремъл, откъдето обявиха, че „ украинският народ ще пострада, в случай че Западът изпрати танковете “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР