Разделената унгарска опозиция се обедини днес, за да призове за

...
Разделената унгарска опозиция се обедини днес, за да призове за
Коментари Харесай

Унгарската опозиция в общ фронт срещу Орбан

Разделената унгарска съпротива се сплоти през днешния ден, с цел да призове за следствие на измененията в правосъдната система, които може да я създадат уязвима за въздействие от страна на държавното управление, съобщи Ройтерс.

Обединеният политически фронт против премиера реакционер Виктор Орбан идва на фона на опасения, свързани с новите административни съдилища, които от януари следващата година ще имат думата по въпроси като налози и избори. Те ще бъдат под директното управление на правосъдния министър, което съгласно опозицията е спор на ползи.

„ Новият закон е в нарушаване на правилото за разделяне на управляващите “, оповестиха пет парламентарно показани партии и настояха Конституционният съд да се произнесе по въпроса.

Правосъдният министър Ласло Трочани отхвърля опасенията, че държавното управление ще назначи в новите съдилища лоялни на Орбан съдии. Конституционният съд теоретично може да наложи несъгласие, само че надали би съумял да попречва влизането в действие на новия закон поради супермнозинството на „ Фидес “ в Народното събрание.

Съдебните промени доведоха до вълна от митинги в Унгария в края на предходната година, като нови правила за изключително полагания труд също провокираха рецензии от опозицията. Демонстрациите понастоящем са прекъснати, само че съумяха да обединят политическите съперници на Орбан.

Миналия септември Европейският парламент гласоподава за налагане на наказания над Унгария поради нарушение на правилата на Европейски Съюз за народна власт, цивилен права и корупция. Будапеща отхвърля обвиняванията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР