Разделът Препоръчано“ в менюто Старт“ на Windows 11 винаги е

...
Разделът Препоръчано“ в менюто Старт“ на Windows 11 винаги е
Коментари Харесай

Microsoft е на път да претрупа още повече Start менюто – сега ще добавя уебсайтове

Разделът „ Препоръчано “ в менюто „ Старт “ на Windows 11 постоянно е бил като каналът за оттичане на мивката. Улавя файловете  преди да се отдръпват в дълбините на твърдия ви диск. Е, в този момент Start ще събира още повече: уеб страници, които допълват сбирката му.

Някои хора може да намерят раздел Препоръчано в Start за потребен – или просто Start менюто като цяло.

Някои считат, че е доста по-лесно просто да натиснеш клавиша Windows и да напишеш името на приложението, което искаш да стартираш. Други могат просто да допрян клавиша Windows, с цел да отворят менюто „ Старт “ и да щракнат върху пожеланото от тях приложение. Въпрос на усет.

Консенсусът обаче е, че изгодите от Start меню се лимитират главно до търсенето на приложение

Новите промени идват в Start, без значение дали ви харесват или не. Windows Insider build 22621.2359 ги прибавя в този случай. Той е част от канала Release Preview, което значи, че Microsoft е на път да го популяризира и измежду необятната общност.

Ето какво споделя Microsoft за новата функционалност – която, за благополучие, можете да изключите.

Тази актуализация вкарва уеб страници в раздел Препоръчано на менюто Старт. Тези уеб страници ще бъдат персонализирани за вас и ще идват от вашата история на сърфиране. Това ви дава бърз достъп до уебсайтовете, които са значими за вас. Можете да премахнете всеки URL адрес на уеб страница от раздел Препоръчано, като употребявате контекстното меню. За да изключите функционалността, отидете в Настройки > Персонализация > Старт. На тази страница с настройки можете да регулирате настройките за цялото предложено наличие в менюто Старт. Търговските клиенти могат да ръководят тази функционалност благодарение на политика.

Как да персонализирате менюто „ Start “ в Windows 11?

За да бъдем почтени, добре е от страна на Microsoft да подчертаят, че тази нова функционалност може да бъде изключена. Ако към момента не сте го създали, отделете малко време, с цел да се запознаете с функционалностите за персонализиране. Там има варианти за неща като проявлението на неотдавна отворени файлове, другите описи, за File Explorer. Разбира се и бутона за прекъсване на рекомендациите.

Не наподобява евентуално Microsoft да ви разреши да избирате кои видове файлове да бъдат включени в Recommended – просто ще имате опция да включвате и изключвате цялото нещо.

Ще ви принудят ли „ предложените “ уеб страници да употребявате Edge?

Разбира се, има и друга позиция – Edge. Microsoft не споделя дали ще резервира избора ви на браузър при отварянето на предложените уеб сайтове. Компанията постоянно е подложена на рецензии за това, че предизвиква потреблението на Edge. Понякога много натрапчиво. 

Всъщност Microsoft вкара промени през 2021 година, с цел да ви разреши да преминете към браузър на трета страна. След това, през август, пристигна опцията да резервира избора на браузър, когато употребявате систематичен съставен елемент на Windows. Струва си да се означи, че последната смяна беше пусната в канала Insider Dev Channel и се отнася единствено за потребителите в Европейски Съюз. Тези нови предложени уеб сайтове смятат ли се за систематичен съставен елемент? Не знаем.

Ако ви е писнало от сагата „ Старт “, постоянно можете да употребявате изброените нагоре варианти. Може и обмислите потреблението на решение от трета страна, като да вземем за пример приложението Start11. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР