Раздават бонус отпуск за профилактичен преглед. Това е една от

...
Раздават бонус отпуск за профилактичен преглед. Това е една от
Коментари Харесай

Бонус отпуск за профилактичен преглед

Раздават бонус отпуск за профилактичен обзор. Това е една от концепциите, с които да се подтикват пациентите да посещават джипито си един път годишно. Предложението за един ден повече към платената отмора се разисква към този момент няколко години. Заради намаляващия брой на хората, които вървят на профилактика обаче в този момент експертите го припомнят още веднъж.

Само към 38% от хората посещават персоналния си доктор за обикновен обзор.

Справка на НЗОК, направена за "Телеграф ", демонстрира, че през миналата година едвам 2 327 547 българи над 18 години са отишли на профилактичен обзор. Ето за какво от Касата обмислят да подтикват пациентите. Освен това ще започва осведомителна акция за повишение на знанията на здравноосигурените за обширния пакет от действия, които правят общопрактикуващите лекари и експерти от извънболничната здравна помощ.

Всеки българин, който не е посетил персоналния си доктор за обикновен обзор, предстои на наказания. В Закона за здравето е посочено, че който не се яви на наложителен профилактичен медицински обзор, проучвания или имунизация, се санкционира с санкция от 50 до 100 лв., а при наново отсъствие - от 100 до 200 лв.. Законът за здравното обезпечаване планува за отсъствие на профилактични прегледи, обезпечения да губи осигурителни права за период от един месец. Тези ограничения обаче не се ползват и досега няма нито един санкциониран пациент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР