Раздаването на концесии на плажове на тъмно ще продължи още

...
Раздаването на концесии на плажове на тъмно ще продължи още
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Раздаването на концесии на плажове на тъмно ще продължи още две години

Раздаването на концесии на плажове на мрачно ще продължи още две години, в случай че се отсрочи използването на Закона за концесиите. Това сподели от трибуната на Народното събрание водачът на НФСБ и народен представител от Оперативна програма Валери Симеонов по отношение на удължаването на периода за строене в неурегулирани територии.

„ Изразявам своето изрично противоречие за отлагането на две години използването на параграф 34 от Закона за концесиите. Колегите от ляво са усетили, че тук има нещо за покриване. С отлагането на въвеждането в действие параграф 34 от Закона за концесиите, в действителност се отсрочва с още две години използването на закона за морските плажове. И ръководството, и стопанисването не престават да бъдат по реда на закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Това е гвоздеят, това се цели. Защото със Закона за концесиите се вкарват две линии при реализирането на концесиите – едната подсигурява прозрачността на документите, а втората подсигурява контрола “, сподели Симеонов.

Той добави, че тези две линии ги няма в Закона за Черноморското крайбрежие. „ Този закон разрешава и по тези две посоки да има негативен резултат, тъй като е въведена уговорка, съгласно която документите, обвързвана с състезанието за възлагане на концесии, е поверителна. Това е разликата. А Законът за концесиите, признат предходната година, изисква гласност и бистрота. Втората огромна разлика е обвързвана с контрола, който понастоящем се упражнява от Министерството на туризма и от някои други институции. А съгласно Закона за концесиите контролът е предоставен върху Координационния съвет на концесиите, който може да разпорежда инспекции на Агенцията за приватизационен надзор. В момента тръжната комисия в Министерството на туризма е черна дупка, затворена – никой не може да участва, камо ли да изнася информация “, съобщи някогашният вицепремиер.

„ В резултат от настояването за продължение на използването на Закона за Черноморското крайбрежие още две години ще се продължи с раздаването на концесии на мрачно, както е досега. Под директното управление на Министерството на туризма, което държи досиетата с концесиите в една специфична стая с камери и легендите описват и други престъпни условия към тази необикновено скъпа държавна информация от най-висша степен на секретност “, изясни Симеонов и уточни, че по този метод се организират състезания на мрачно и резултатите от тях са плачевни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР