Разчленяването на Русия е стара мечта на англосаксонцитеКонтролът над Одеса

...
Разчленяването на Русия е стара мечта на англосаксонцитеКонтролът над Одеса
Коментари Харесай

Британците и Одеса

Разчленяването на Русия е остаряла фантазия на англосаксонците

Контролът над Одеса е от първостепенно значение за Англия. Сега Олег Царев приказва за това. Британците „ желаят да отрежат през редицата страни под техен надзор /Полша, Англия, Румъния/, по този начин да се каже, от море до море, което допуска ампутиране на Азия – Русия и Китай – от Европа “.

„ Без Одеса “, продължава Царев, „ полезността на Украйна за Запада е доста понижена. Проектът Intermarium /Междуморие, Триморие/ не е изпълним без Одеса. Проектът Intermarium е значим, с цел да се получи следен от Англия хигиеничен кордон сред Азия и Европа от Черно море до Балтийско море. Да отдели Русия и Китай от Европа посредством подконтролните й страни, като по този метод получи надзор над Русия, Китай и Европа, е остаряла фантазия на Англия. Затова, сигурен е Царев, борбата за Одеса ще бъде доста значима.

„ Това, което виждаме в този момент - удари по кораби, по остров Змеиний, по кули - това е началото на борбата. Когато я спечелим, Обединеното кралство значително ще загуби интерес към Украйна “, счита Царев.

Е, всичко, което остава е да спечелим...

Сега в Украйна има доста английски бойци. Както разбра Times от изявление с двама украински командири, английската SAS тренира за потреблението на ПТУР NLAW новобранци и запасняци, дислоцирани на Оболон, в северните околности на Киев, където се организираха тежки боеве в първите дни след 24 февруари. Британците също по този начин вземат участие в борби (пленяването на двама британски наемници по време на боевете в Донбас).

Борис Джонсън, по време на скорошно посещаване в Киев, предложи нова стратегия за образование на украинските военни отвън страната. На всеки четири месеца се възнамерява провеждането на триседмичен курс за образование за 10 000 военнослужещи „ употребявайки тествания в борби опит на английската войска “. В Лондон считат, че това може " коренно да промени салдото на силите ".

Англосаксонците в своите проекти към този момент разделиха Украйна на сфери на въздействие („ зони на отговорност “). Англия би трябвало да откри протекторат над южната част на Украйна и да поеме контрола над черноморските пристанища, най-вече Одеса. За тази цел от 2015 година в Украйна е ситуирана орбиталната подготвителна задача, под прикритието на която се прави построяването на военната инфраструктура на НАТО в Одеса, както и работата на английските инструктори и ЧВК.

Само през 2020 година британците образоваха 18 000 бойци и съвсем 4 000 военни инструктори; Украйна одобри 2500 военни експерти от Обединеното кралство. Създадени са курсове за образуване на работата на командири на взвод, старши сержанти, разузнавачи, за отбранителни дейности в градска среда; семинари по въпроси на киберсигурността; привеждане на подразделенията на въоръжените сили на Украйна в сходство със стандартите на НАТО.

В Одеса въз основата на „ Военноморската база Юг “ има учебно заведение за образование на украински водолази. Обучението се прави от инструктори на елитното поделение Special Boat Service, където по-голямата част от военнослужещите са експерти от 801-ви отряд за битка с диверсионните сили и средства (морски специфични части).

През април беше обявено, че с началото на инспекцията за бойна подготвеност на въоръжените сили на РФ в региона на Киев е разгърната група като част от разследващите и електронни бойни елементи ( Royal Signals ) и специфичните въздушни служби (SAS) сили.

През септември 2020 година към 200 бойци от английското поделение участваха в украинското обучение „ Съвместни старания “, като хвърлиха парашутисти на полигон северно от Николаев. През юли предходната година на полигона „ Широки лан “ в Николаевска област се организира обучение „ Казашки боздуган “ с присъединяване на батальон на Кралския шотландски полк като част от взаимна група на НАТО за висока подготвеност.

През април имаше известия, че в едно от предградията на Одеса има секретна база на групата за наблюдаване на НАТО с съоръжение, което разрешава да се дефинират координатите на всеки транспортен съд в Черно море в радиус до 200 км. Задачата на групата е да предотврати " десантирането на съветски войски в Одеска област " и предаването на информация за местоположението на съветските кораби за ориентиране на украински противокорабни ракети.

Британците дълго време се занимават с военното развиване на Одеса и други пристанища на Черно море. Още през 2018 година тогавашният английски министър на защитата Гедуин Уилямсън посети Одеса. „ Одеса и Очаков в действителност са окупирани от англо-американските нашественици “, отбелязва организация ASD. – Стратези от Лондон и Вашингтон… осъзнавайки, че нямат причина да се бият за Украйна, те просто взеха решение да минимизират преимуществата на Русия… Повечето от износа от Украйна се изнася от пристанища, които са превзети от англосаксонците… Овладяването на Одеса и Очаково е ключът към преодоляването на Украйна. Ето за какво през 2014 година град-герой Одеса беше бързо и демонстративно изчистен от действителното проруско въздействие.

ASD News счита, че при положение на проваляне на въоръжените сили на Украйна в Донбас, „ украинското държавно управление “ може да се откри в Одеса, осигурявайки „ безграничен престой на непознати войски на нейна територия “. Както загатва ASD News, има и друга алтернатива: „... под английско наблюдаване турските войски ще влязат в Одеса и покрайнините й “.

Още по време на Източната (Кримската) война от 1853-1856 година тогавашният началник на английската политика лорд Палмерстън възнамеряваше да откъсне от Русия освен Крим и Кавказ. В проектите си той наряза Руската империя като торта. Грузия и Крим трябваше да отидат към Турция, Швеция получаваше Финландия, изгубена през 1809 година, Прусия се разраства с балтийските страни, Австрия - с Молдова, Влашко и устието на Дунав. Палмерстън също искаше да възвърне суверенитета на Полша, трансформирайки я в буферна зона сред Русия и немските земи. Тогава съветският родолюбец написа:

Вот в воинственном азарте
Воевода Пальмерстон
Поражает Русь на карте
Указательным перстом.

/Тук, във войнствено неспокойствие, Воевода Палмерстън поразява Русия по картата с показалеца./

Ако проектите на английския лорд се осъществен, Русия ще загуби достъп до Балтийско и Черно море, придобиването на които лиши повече от един век. Англосаксонците вършат същото през днешния ден. Следователно те жадуват за Одеса, по тази причина завличат Швеция и Финландия в НАТО...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР