„Разчитаме, че всички държави в района на Черно море ще

...
„Разчитаме, че всички държави в района на Черно море ще
Коментари Харесай

МЗХГ: Очакваме по-добър контрол от всички страни на Черно море срещу нелегалния улов

„ Разчитаме, че всички страни в региона на Черно море ще спомагат за възстановяване на контрола против незаконния и нерегламентиран улов на риба. Това би спомогнало за опазване на скъпия общ естествен запас, който всички ние имаме”. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на предварителна работна среща, извършена през днешния ден с Илья Шестаков, заместник-министър на селското стопанство на Руската Федерация и началник на Федералната организация по лов на риба на Русия, оповестиха от МЗХГ.
Те посетиха рибовъдна плантация до град Самоков, където гостът беше осведомен с условия и технологията за отглеждане на сребърна сьомга у нас.
Заместник-министър Шестаков е в България по отношение на Конференцията на високо ниво за риболова и аквакултурите в Черно море. Съорганизатори на срещата са Генералната комисия по риболовство за Средиземно море в границите на Световната организация по храни и земеделие ФАО към Организация на обединените нации с пълномощия във връзка с Черно море и Министерство на земеделието, храните и горите на Република България.
Изказвания по време на конференцията ще създадат от 9:15 часа на следващия ден в хотел Балкан, някогашен Шератон, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и Еврокомисарят по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Вела. Поканени за присъединяване са и министри и заместник-министри на земеделието от страните в Черноморския регион, включително и на страни отвън Европейски Съюз.
В 12:15 часа е планувано сключване на взаимна декларация за незаконния, недеклариран и нерегламентиран улов, след която ще бъде дадена конференция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР