Разчитаме, че цените леко трябва да паднат и разчитаме на

...
Разчитаме, че цените леко трябва да паднат и разчитаме на
Коментари Харесай

Ричард Алибегов за по-ниското ДДС: Ако пазарът го позволява, ще се намалят цените по заведенията

„ Разчитаме, че цените леко би трябвало да паднат и разчитаме на потреблението – би трябвало да го вдигнем, а това няма по какъв начин да се случи с повдигане на цените “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, след решението Данък добавена стойност за туризма да бъде понижен на 9 %.
„ Ако пазарът го разрешава, ще се понижат цените, повдигането на цените не постоянно е по избор на притежателите на заведенията, към нас се подвигат от време на време ставките, ние ще създадем всичко допустимо за повдигане на потреблението “, добави той. Според него цените на питателните артикули непрестанно порастват и откакто са отворили с позволението на държавното управление, ресторантьорите са заварили част от стоките с над 20-процентно нарастване. Ричард Алибегов разгласи, че би трябвало да се помогне и на други браншове, тъй като да вземем за пример спортните зали също имат потребност, както и театрите, тъй като всички сектори са свързани.
Според Алибегов това не е казус, тъй като и в Германия има понижение на Данък добавена стойност за бранша, както и в Румъния, където налог добавена стойност е 5 на 100. „ Поехме уговорката, че желаеме да се изсветли и нелоялната конкуренция. Да се вдигне осигурителният предел желаеме, да не е 610 лева, дано за другите да си остане, ние желаеме да го вдигнем, с какъв брой не е ясно “, каза  още ръководителят на Асоциацията на заведенията у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР