Разчитам членовете на ВСС да ме подкрепят. Вярвам, че днес

...
Разчитам членовете на ВСС да ме подкрепят. Вярвам, че днес
Коментари Харесай

Новият министър на правосъдието: Разчитам членовете на ВСС да ме подкрепят

„ Разчитам членовете на Висш съдебен съвет да ме поддържат. Вярвам, че през днешния ден ще осигурим всички правила на надлежния правосъден развой, в случай че се стигне до разглеждане на настояванията за освобождение на господин Гешев “. Това сподели новият правосъден министър Атанас Славов преди съвещанието на Висшия правосъден съвет (ВСС), на което ще се разискват предложенията за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

Според Иван Гешев претекстовете за това искане са отвън правосъдната власт

Славов ще предложи обединените две оферти да бъдат точка първа в дневния ред на съвещанието.

„ Да се откри осъществено ли е или не нарушаване и да се вземе решение в границите на рационален период, който зависи от самия развой, ще има чувания на очевидци, разглеждане на доказателства. Призовавам към фокус, към следване на законовата процедура, да не изпадаме в изказвания за интрига, с цел да можем да достигнем в границите на ден-два, колкото е належащо, до ясно решение. Надявам се на стегната процедура, която да подсигурява правилата за безпристрастност, индиферентност, обективно търсене на истината. Опция е да има продължение - в случай че не приключим през днешния ден, ще насроча на следващия ден друго съвещание “, посочи Славов.

Кадровиците  сплотиха двете претенции  за предварително остраняване на Иван Гешев в едно и към този момент са се срещнали с доказателствата. Очаква се да бъдат изслушани призованите очевидци.

Промените в Закона за правосъдната власт бяха признати единомислещо в края на май

Първото искане е за нарушаване на служебните отговорности по отношение на следствието на гърмежа против кортежа му, а второто за изявление на Гешев, в което той назовава българските политици „ отпадък “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР