Разчистването в село Слатина все още не е започнало. Кметът

...
Разчистването в село Слатина все още не е започнало. Кметът
Коментари Харесай

Очаква се комисия да започне оглед и опис на щетите в село Слатина

Разчистването в село Слатина към момента не е почнало. Кметът Петър Делков изясни, че от други елементи на страната към селото се насочва още тежка техника, която ще помогне в разчистването на струпаната земна маса, както и на дървения материал. Както представители на БЧК, по този начин и от общината ще раздават хранителни артикули и вода.



Сринат е част от двора на жителката на село Слатина Румяна Колева, автомобил на съседите й, пристигнал с приливната вълна на наводнението, е заклещен в двора й. Тя изясни, че провалите на къщата й са големи – няма порти и прозорци. Пълно е с тиня и кал.

В този миг имаме потребност от работна ръка, която да помогне да почистим къщата, с цел да може стените да стартират да съхнат. След това следва ремонт на цялата къща, добави Румяна Колева.

Кметът на селото Петър Делков изясни, че продължава разчистването на коритото, с цел да може да се освободи течението на реката.

Той добави, че най-сериозно са потърпевши 45 къщи, като се чака през днешния ден да пристигна комисия, която да стартира списък и оглед.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР