Разбутахме кошера с осите и започнаха атаките. Не отговарям на

...
Разбутахме кошера с осите и започнаха атаките. Не отговарям на
Коментари Харесай

Кметът на Варна за атаките срещу него: Последният агонизиращ вик на едно 10-годишно управление

Разбутахме кошера с осите и започнаха офанзивите. Не давам отговор на тях, а посрамвам гледната си точка пред варненци.

По-рано този месец никому незнаен уебсайт пуска сигнал до ОИК, че имам настоящи компании в чужбина.

Категорично декларирам, че това е безспорна неистина и че истината може елементарно да се ревизира . Всички сдружения, свързани с корабния бизнес на фамилията ми, са заличени още преди няколко години, дружно със самата активност.

Това написа във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев по отношение на информацията, че, регистрирани в Малта.

По думите му още като регионален шеф през 2022 година той е минал през всички вероятни инспекции за съгласуемост с длъжността.

Ето какво още показва Коцев в позицията си по случая:

В офанзивата посредством ОИК са намесени и персоналните заявления и каузи на районните кметове, които имат право на своята персонална позиция, която, сигурен съм, скоро ще създадат обществено притежание. Те са част от екипа ни и аз имам вяра в моралния им интегритет. Техническите елементи по декларациите им са тяхна персонална отговорност, която имам вяра, че всеки от тях може да поеме, както в този момент аз описвам пред вас елементи от моите заявления.

Очевидно е, че офанзивата против мен и районните кметове е целенасочена и координирана от отстранената от власт партия и някогашните ѝ деятели, понастоящем трудоустроени в ОИК.

Спряхме процеси на мрачно, на назначенията на „ наши хора “, на войнстващите бизнес ползи над публичните. Спирането на тези нездравословни и противозаконни практики явно поражда контрареакция на нашите съперници и уволнени от мен заместник-кметове , назначени към този момент като членове в ОИК – органът, който бе използван за политически реваншизъм.

Нямам нищо срещу инспекциите и сигналите. Даже в противен случай, постоянно съм насърчавал хората да бъдат сериозни, да изискват информация и отчетност от ръководещите. Затова и известявам варненци за всичко протичащо се в администрацията и града ни. По същия метод известявам вас в този момент, че нямам присъединяване в търговски сдружения – нито в български, нито в задгранични .

Внушенията против мен са не просто неоснователни. Те са последният агонизиращ зов на едно 10-годишно ръководство , което не може да се помири с волята на варненци. На едно отминало ръководство, което още счита, че се разпорежда със орисите на хората и не може да се помири, че към този момент не му споделят „ отлично, “ за всяка фотография на залез над варненския небосвод.

Вярвам, че варненци сами могат да усетят разликата в метода, по който текат процесите в нашия град. Цялостната смяна в стила на ръководство, прекъсването на корупционни практики, отношението към хората и бизнеса, прозрачността и откритата връзка, спазването на законите и слагането на равни начала на всички.

Наложените от мен политики и метод на работа явно не се харесват на тези, които желаят да останат в сянка и по този начин да продължат да ръководят Варна. Атаките, опитите за напън и условия към мен и новите членове на администрацията са ежедневни. Но нито ще ни спрат, нито ще ни уплашат. Пъстрият общински съвет и потребността от непрекъснати договаряния също не оказват помощ за това да тръгнем бързо по справедливия път, по който всички ние желаеме да вървим. Но имам вяра, че дружно ще създадем този скок. Напук на остарялото. В името на нашата Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР