Разбунтувалият се Месут Йозил получи подкрепа от най-високо равнище от

...
Разбунтувалият се Месут Йозил получи подкрепа от най-високо равнище от
Коментари Харесай

Ердоган застана зад Месут Йозил

Разбунтувалият се Месут Йозил получи поддръжка от най-високо ниво от Турция. Лично президентът Реджеп Таийп Ердоган го поддържа в разногласието с Германския футболен съюз (ГФС). Както е известно, в понеделник полузащитникът разгласи решението си да напусне Бундестима, тъй като бил станал жертва на расизъм и пренебрежение.

Проблемите на играча на Арсенал потеглиха от негова фотография с Ердоган малко преди старта на Световното състезание. Тогава Йозил го назова “моят президент”, което беше признато доста остро в Германия.

Massive Respect @MesutOzil1088 https://t.co/2QbHQ958VF
— Rio Ferdinand (@rioferdy5) July 23, 2018
“В понеделник вечер се обадих на Месут и двамата говорихме - разяснява Ердоган през днешния ден в Анкара. - Те просто не могат да преглътнат това, че Йозил се снима с мен. Целувам го и стоя зад него. Такова расистко отношение по отношение на един млад мъж, който е давал всичко на немския народен тим, е недопустимо. Неговото държание в този момент заслужава възторженостти.”

Противоречиви са мненията по адрес на Йозил. От ГФС признаха ненапълно виновността си, само че пък примерно президентът на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес приветства отдръпването му и даже го обиди, че играел като “нас*ан”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР